Milovice Indoor Open: Nosková v souboji o titul přehrála Bartůňkovou

- Redakce

Finále dvouhry na halové akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů v Milovicích mělo ryze české obsazení. Sedmnáctiletá Linda Nosková porazila v závěrečném duelu na turnaji o dva roky mladší kvalifikantku Nikolu Bartůňkovou ve dvou setech. Zajistila si tím posun do Top 300 žebříčku WTA, po započtení bodů by měla figurovat přibližně na 275. pozici. Talentovaná Bartůňková poskočí z konce osmé stovky k 600. příčce rankingu.

Dvakrát Bratislava, poté Přerov a nyní Milovice. Sedmnáctiletá Linda Nosková (319.) je šampionkou na halovém turnaji ITF Milovice Indoor Open (dotace 25 tisíc dolarů), kde ve finále přehrála o dva roky mladší krajanku Nikolu Bartůňkovou (789.) po hodině a půl 6:3 a 6:4.

Duel dvou nadějí českého tenisu začala lépe Nosková, jež vedla 2:0. Bartůňková sice kontrovala na 2:2, pak ale Nosková získala čtyři z následujících pěti gemů.

Podobný scénář mělo i druhé dějství, kde šampionka juniorky z letošního Roland Garros nejprve dvakrát nevyužila výhodu brejku (vedla 2:0 a poté 3:2 na podání). Klíčový brejk nakonec zapsala v deváté hře, následně souboj hladce dopodávala.

Vítězka Nosková, která oslavila čtvrtý letošní titul na ženském okruhu ITF, zapíše 50 bodů do žebříčku WTA. Finalistka Bartůňková 31 bodů (z toho jeden za zvládnutou kvalifikaci).

Finále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (319.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (789.) [Q] 6:3, 6:4


Galerie