Ostra Indoor Cup 2021: Paulson porazil Möllera a slaví druhý singlový titul

- Redakce

Na ostravském halovém turnaji ITF s dotací 15 tisíc dolarů se v neděli rozhodlo o šampionovi ve dvouhře. Stal se jím dvacetiletý Andrew Paulson, který přehrál o dva roky staršího Němce Marvina Möllera ve dvou setech. Český tenista zaznamenal druhý singlový titul v kariéře. Soutěž čtyřhry v Ostravě ovládli už v sobotu Filip Duda s Adamem Pavláskem.

Andrew Paulson (764.) je šampionem na halové akci ITF v Ostravě! Dvacetiletý Čech ve finále udolal německou nasazenou trojku Marvina Möllera (560.) po hodině a 52 minutách 6:3 a 7:6(6).

O osudu prvního setu, v němž Paulson nenabídl ani jeden brejkbol, rozhodl jeho proměněný brejk ze čtvrtého gemu. Český mladík vstoupil lépe i do druhé sady, když vedl 2:0 na gemy. Möller se ale nevzdal a manko brejku rychle smazal. Tenisté si následně drželi svá podání až do vyrovnané zkrácené hry.

Paulson tak slaví druhý singlový titul v kariéře, ten první získal předloni v Liberci (taktéž v hale). Na kontě má kromě toho sedm deblových trofejí, z toho letos jich nasbíral hned pět. Do žebříčku dvouhry zapíše 10 bodů, které mu zajistí zlepšení o přibližně 80 míst. Měl by se tedy vrátit do Top 700.

Finále dvouhry
ANDREW PAULSON (764.) – Marvin Möller (GER, 560.) [3] 6:3, 7:6(6)