Nezastavitelný Štěpánek! Dál vítězí a pomohl týmu do finále. Poprvé vyhrál i Berdych

- Jan Vojkůvka

ATP Champions Tour v Londýně má za sebou druhý hrací den a znovu přinesl radost především fanouškům Radka Štěpánka. Třiačtyřicetiletý Čech dokázal v pátek vyhrát svůj třetí zápas na turnaji a výrazně pomohl týmu Grega Rusedskiho k postupu do finále. Své první vítězství v Londýně oslavil také Tomáš Berdych.

Štěpánek v pátek navázal na své čtvrteční výhry nad Nicolasem Almagrem a utkání ve čtyřhře, když si po setech 4:3, 4:3 poradil s Belgičanem Xavierem Malissem. Svou výhrou nastartoval svůj tým v souboji s týmem Marka Philippoussise k zisku již třetího vítězství na londýnském turnaji.

Český tenista na veteránském turnaji prozatím předvádí skvělé výkony a skoro není poznat, že čtyři roky neodehrál žádný ostrý zápas. Spolu s Gregem Rusedskim, Marcosem Baghdatisem a Tommym Haasem si po zásluze vysloužili postup do finále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Champions Tour (@atpchampionstour)

Druhý český veterán, kterým je šestatřicetiletý Tomáš Berdych, se v pátek radoval z vůbec první výhry v Londýně. Zatímco v odpoledním programu nestačil ve dvouhře na Davida Ferrera, jemuž podlehl 4:3, 2:4, 1:4, večer se představil po boku svého kapitána Marka Philippoussise v souboji s hráči z právě Štěpánkova týmu.

Byť v duelu s Marcosem Baghdatisem a Gregem Rusedskim byl česko-australský pár úspěšnější, na celkové vítězství, jak již bylo naznačeno, to nestačilo. Berdychův tým tak zůstává po třech utkáních na posledním místě bez bodu a postup už nemá ve vlastních rukou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Champions Tennis (@champions_tennis)

V sobotu se na londýnské prestižní akci veteránů Češi představí znovu. Štěpánek nastoupí spolu s Haasem do deblu proti Južnému a Almagrovi a to už v odpoledním programu. Večer se pak Berdych pokusí s Philippoussisem navázat na páteční úspěch v duelu s Enqvistem a Ferrerem.

Přímé přenosy z ATP Champions Tour můžete sledovat ZDE.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Champions Tour (@atpchampionstour)