Milovice Indoor Open: Nosková prošla do souboje o titul. Ve finále je poprvé i kvalifikantka Bartůňková

- Redakce

Tři domácí tenistky se představily v Milovicích během sobotních semifinálových zápasů. Linda Nosková porazila v boji o postup do finále Jesiku Malečkovou. Do souboje o titul se poprvé v kariéře prokousala i Nikola Bartůňková. Odpoledne pak Nosková završila svůj sobotní dvojboj vystoupením ve finále deblu, v němž však spolu s Polkou Chwalinskou prohrály s japonským párem Hosogiovou a Macudaovou.

Lindě Noskové se na turnaji v Milovicích povedlo projít do nedělního finále. V sobotním semifinálovém utkání si poradila se svou krajankou a čtvrtou nasazenou Jesikou Malečkovou, kterou porazila dvakrát 6:3.

V utkání, které trvalo 97 minut, sice dvakrát prohrála servis, ale sama na returnu řádila. Vypracovala si hned 16 brejkbolů, z nichž se jí pět povedlo proměnit, a byť v obou sadách zkraje prohrávala, v obou případech skóre setů úspěšně otočila.

V nedělním finále se utká se svou krajankou Nikolou Bartůňkovou. Patnáctiletá Češka se do svého premiérového souboje o titul prokousala skrz třísetovou bitvu s Deou Herdzelasovou, kterou porazila 3:6, 6:4, 6:2.

Talentovaná Bartůňková prožívá mezi profesionálkami svůj životní turnaj. Do akce se musela vrhnout už v kvalifikaci a v Milovicích vyhrála v sobotu svůj šestý zápas v řadě.

Semifinále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (319.) – JESIKA MALEČKOVÁ (244.) 6:3, 6:3
Dea Herdzelasová (BIH, 237.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (789.) 6:3, 4:6, 2:6

Finále čtyřhry
Chwalinská (POL), NOSKOVÁ – Hosogiová, Macudaová (JPN) 6:3, 2:6, 8:10