Berdych se Štěpánkem zpátky na kurtu! Účastní se prestižní akce v Londýně

- Petr Sumbal

Dva bývalí elitní čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se vydali do Londýna, kde se účastní prestižní veteránské akce. Každý z nich hájí barvy jiného týmu, a zatímco Štěpánek zahájil soutěž vítězstvím ve dvouhře i ve čtyřhře, Berdych svůj úvodní singlový duel včera prohrál. Dnes se pokračuje dalšími zápasy.

Akce s názvem Champions Tour, která se odehrává v londýnské Royal Albert Hall, se účastní tři týmy. Bývalý čtvrtý hráč světa a finalista Wimbledonu z roku 2010 Berdych je součástí týmu kapitána Australana Marka Philippoussise, Štěpánek, který to ve dvouhře dotáhl nejvýš na osmou příčku žebříčku ATP, reprezentuje tým kapitána Grega Rusedského z Velké Británie. Třetí tým má svého kapitána v Chorvatu Goranu Ivaniševičovi.

Šestatřicetiletý Berdych se představil ve včerejším zahajovacím utkání celé soutěže, výhru svému týmu však nepřinesl, když neuspěl po setech 3:4, 2:4 proti Kypřanu Marcosu Baghdatisovi. Dnes Berdycha, který odehrál své poslední profesionální utkání v srpnu 2019 na US Open, čeká od 17:15 souboj se Španělem Davidem Ferrerem. Večer by se měl Berdych představit také ve čtyřhře po boku Philippoussise, společně vyzvou pár Baghdatis, Rusedski.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Champions Tour (@atpchampionstour)

Dvaačtyřicetiletému Štěpánkovi se úvodní den veteránské soutěže povedl lépe. Nejprve ve čtyřhře po boku Němce Tommyho Haase porazil belgicko-čilskou dvojici Xavier Malisse, Fernando Gonzalez po setech 4:2, 1:4, 4:1 a poté v singlovém utkání porazil 4:3, 4:1 Španěla Nicolase Almagra. Štěpánka, který se s profesionální kariérou rozloučil v lednu 2017 po Australian Open, čeká dnes od 20:30 zápas ve dvouhře proti Malissemu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Champions Tour (@atpchampionstour)

Veteránská Champions Tour se v Londýně koná opět po dvouleté pauze, poslední dvě vydání v letech 2017 a 2018 vždy ovládla bývalá světová jednička Španěl Juan Carlos Ferrero, ten však letošní týmový ročník vynechává. Berdych se Štěpánkem se této akce účastní vůbec poprvé.