Reprezentant Kolář z Innsbrucku: Být v týmu je ohromná čest, jsem nesmírně šťastný

- Marek Bartošík

Podruhé za sebou figuruje v českém daviscupovém výběru Zdeněk Kolář. Pětadvacetiletý tenista loni v kvalifikaci na Slovensku nastoupil do čtyřhry a na svou šanci číhá také v rakouském Innsbrucku, kde už ve čtvrtek začne finálový turnaj Davisova poháru. „Být v týmu je vždy ohromná čest, snažím se zde odvést tvrdou práci a na tréninku dělat všechny věci poctivě,“ skromně poznamenal vzorný reprezentant po úterním tréninku.

Nominace pro vyvrcholení Davis Cupu je pro Zdeňka Koláře zaslouženou odměnou za dosud nejlepší sezónu v kariéře. Tenista z Bystřice nad Pernštejnem letos zapsal první tři singlové trofeje na okruhu ATP Challenger Tour, na stejné úrovni přidal také čtyři deblové tituly.

„Letos se mi podařilo konečně prolomil to, na co jsem tři čtyři roky čekal. Nesmírně si toho vážím,“ uvedl aktuálně 140. tenista žebříčku ATP. „Vím, že to není zadarmo a že musím tvrdě makat dál, abych podobné výsledky mohl zopakovat,“ má jasno Kolář.

Zarputilý bojovník zapsal premiérový singlový vavřín na challengeru v portugalském Oeiras, na to navázal v rumunských Jasech a polském Štětíně. Nejsilnějším zážitkem pro něj byl právě první triumf v Portugalsku. „Byl to pro mě úžasný okamžik. V prvním kole jsem otáčel zápas z mečbolu a potom jsem dokráčel až k titulu. Nicméně nesmírně si cením každého vítězství.“

Zatímco všech singlových prvenství na challengerech dosáhl Kolář na své oblíbené antuce, v Innsbrucku se bude hrát v hale na tvrdém povrchu. Podmínky ale nejsou příliš rychlé, což by houževnatému tenistovi mělo hrát v případě nasazení do karet. „Povrch je dobrý. Odskoky jsou poměrně vysoké, ale máme dostatek času, abychom si na všechno do čtvrtečního utkání zvykli,“ hlásil.

Z reprezentace nadšený Kolář je v české nominaci společně s Jiřím Veselým, Jiřím Lehečkou a Tomášem Macháčem. A atmosféru v týmu si jednoznačně pochvaluje.

„S klukama i všemi lidmi v týmu jsme skvělá parta. Všechno šlape tak, jak má. Jsem zde nesmírně spokojený a šťastný. Být v týmu je vždy ohromná čest, snažím se zde odvést tvrdou práci a na tréninku dělat všechny věci poctivě,“ doplnil pětadvacetiletý tenista.


Galerie