Turnaj mistrů: Zverev po dvou a půl hodině udolal Djokoviče. Ve finále je i Medveděv

- Redakce

Turnaj mistrů v italském Turíně v předposlední hrací den poznal finalisty dvouhry i deblu. V semifinále singlu si nejprve Daniil Medveděv hladce poradil s Casperem Ruudem. Ve večerním šlágru si Alexander Zverev vyšlápl na Novaka Djokoviče.

Zverev v semifinále skolil Djokoviče a vyzve Medveděva
Nedělní program Turnaje mistrů zná kompletní obsazení. Druhým finalistou dvouhry se stal Němec Alexander Zverev (3.), který přehrál Novaka Djokoviče (1.) 7:6(4), 4:6, 6:3.

Vítěz turnaje 2018 v prvním setu za stavu 4:5 na podání odvracel setbol, sám vzápětí nevyužil dva brejkboly v řadě. V tiebreaku sice ztratil výhodu minibrejku, zkrácenou hru ale dokázal ukořistit ve svůj prospěch. Ve druhém setu byl k vidění jediný brejk ve prospěch Djokoviče, jenž vzápětí využil až pátý setbol. Ve třetím dějství Zverev ve čtvrtém gemu získal brejk, což do konce zápasu potvrzoval na servisu.

Medveděv v semifinále potvrdil roli favorita
Daniil Medveděv (2.) je prvním finalistou dvouhry letošního Turnaje mistrů. Ruský tenista v semifinále přehrál Caspera Ruuda (8.) 6:4, 6:2. Obhájce trofeje Medveděv během zápasu třikrát uspěl na returnu, sám nečelil jedinému brejkbolu.

Je rozhodnuto o finalistech čtyřhry
O titul ze čtyřhry Turnaje mistrů se utkají debly Ram, Salisbury a Herbert, Mahut. První jmenovaná dvojice odpoledne nejprve udolala pár Mektič, Pavič 4:6, 7:6(3) a 10:4, francouzské duo večer porazilo dvojici Granollers, Zeballos 6:3 a 6:4.

Semifinále dvouhry
Daniil Medveděv (RUS, 2.) – Casper Ruud (NOR, 8.) 6:4, 6:2
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Alexander Zverev (GER, 3.) 6:7(4), 6:4, 3:6

Semifinále čtyřhry
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Mektič, Pavič (CRO) 4:6, 7:6(3), 10:4
Granollers (ESP), Zeballos (ARG) – Herbert, Mahut (FRA) 3:6, 4:6