ITF

Poprvé proti sobě? Linda a Brenda Fruhvirtovy jsou blízko premiérovému střetu

- Radek Štohl

Je to vážně blízko. Stačí k tomu už pouze dva úspěšné zápasy, jeden od každé tenistky. Pokud Linda a Brenda Fruhvirtovy zvládnou následující semifinále dvouhry na juniorském turnaji kategorie J1 v mexické Guadalajaře, tak se vůbec poprvé na mezinárodní úrovni postaví proti sobě. A hned v boji o cenný titul.

Sesterské duo se v polovině listopadu rozhodlo zúčastnit prestižního turnaje v Mexiku. Zatímco 16letá Linda tam ve dvouhře plní roli nasazené jedničky, tak o dva roky mladší Brenda je druhou nejvýše postavenou hráčkou turnaje.

Oběma talentovaným tenistkám se zatím daří na výbornou, o čemž svědčí také jejich dosavadní výsledky. Starší ze sester se od prvního kola prezentovala výhrami 6:0, 6:1 x 6:0, 6:0 x 7:5, 6:1. Ve čtvrtfinále poté nedala šanci páté nasazené Qavii Lopezové, kterou smetla 6:3, 6:0. V boji o finále vyzve desítku turnaje Luccianu Perezovou Alarconovou.

Suverénním způsobem prochází také Brenda, která postupně zvítězila 6:1, 6:1 x 6:0, 6:1 x 6:0, 6:0. Ve čtvrtfinále si poté poradila s šestou nejvýše nasazenou tenistkou turnaje Liv Hovdeovou 6:3, 7:6(10). Oproti sestře bude mít v semifinále papírově těžší soupeřku, narazí na třetí nasazenou Marinu Stakusicovou.

V případě semifinálového vítězství Fruhvirtovy premiérově absolvují vzájemný zápas na mezinárodní juniorské úrovni. „Jsme na to připraveny. Pořád si říkám, že alespoň jedna z nás půjde do dalšího kola," vyjádřila se Linda Fruhvirtová k potenciálnímu duelu před téměř dvěma lety.

Úspěch i v deblu?
Už teď se dá považovat turnaj českých tenistek za úspěšný. Kromě postupu do semifinále dvouhry se probojovaly mezi čtyři nejlepší páry ve čtyřhře.

Fruhvirtovy na turnaji vykonávají roli nejvýše nasazených hráček. Při postupu do semifinále zatím neztratily jediný set, soupeřkám nadělily jednoho kanára a celkem jim dovolily pouhých dvanáct gemů.

Až víkendové zápasy napoví, jak hodně bude turnaj úspěšný. Páteční semifinále dvouhry začínají ve 20:00 SEČ, čtyřhru by měly zahájit hodinu před půlnocí.