První Španělka v historii. Oslavíme to tequilou, zářila Muguruzaová

- Jan Vojkůvka

Obrovský úspěch pro španělský tenis tenis zaznamenala v mexické Guadalajaře Garbiňe Muguruzaová. Osmadvacetiletá tenistka se stala vůbec první Španělkou v historii, které se povedlo vyhrát závěrečný Turnaj mistryň. Finálovou výhrou nad Anett Kontaveitovou (6:3, 7:5) dotáhla dlouhou sezonu do úspěšného konce.

Vítězka celkem tří letošních turnajů a účastnice dalších dvou finálových zápasů, Garbiňe Muguruzaová, se stala hrdinkou mexického publika. Diváci hnali španělskou hráčku za úspěchem a nikterak je, stejně jako ji, nevyvedlo z míry, že hned první zápas s Karolínou Plíškovou těsně prohrála.

Od té chvíle totiž Muguruzaová už jen vyhrávala. Porazila Barboru Krejčíkovou, Paulu Badosaovou a hned dvakrát Anett Kontaveitovou, která se před začátkem WTA Finals honosila nejlepší aktuální formou. Muguruzaová na ni ovšem našla recept jak v základní skupině, tak ve finále, a stala se první Španělkou, která ovládla singl na Turnaji mistryň.

„Na tohle jsem ani nemyslela, protože jsem na sebe nechtěla vyvíjet ještě větší tlak,“ zářila nadšením Muguruzaová. „Ale být součástí historie je úžasný pocit. Tohle je navíc výjimečný turnaj,“ podotkla.

V historii Turnaje mistryň, která se píše od roku 1972, doposud dokázala pouze Arantxa Sanchézová v roce 1993 dokráčet do finále. V něm ale tehdy podlehla Steffi Grafové po setech 1:6, 4:6, 6:3, 1:6 (v letech 1984 až 1998 se hrálo na tři vítězné sady).

„Tento moment, toto vítězství, si chci hlavně užít, protože to je, alespoň podle mě, největší titul, jaký můžete získat,“ pokračovala šťastná Muguruzaová. „Dáme si pár tequil, pobavíme se, vypustíme všechno napětí, které jsme v sobě drželi. Myslím, že celý tým si to teď zaslouží. A pak přijde už jen zasloužený odpočinek. Byl to dlouhý rok a nad příští sezonou zatím přemýšlet nechci,“ dodala.

A že si oslavu se svým týmem užila dokonale, o tom se můžete přesvědčit na jejím Twitteru.