Krásný moment z Turnaje mistryň. Malý fanoušek si vysloužil dárek od rozhodčí

- Marek Bartošík

Ve stínu velkých událostí se na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře odehrává i řada menších momentů, které můžou vykouzlit úsměv na tváři. Protagonisty jednoho takového se stali umpirová rozhodčí Marija Čičaková a malý fanoušek, jenž se za své vzorné chování dočkal zasloužené odměny. Čičaková ocenila, že tenisový příznivec vrátil z ochozů na kurt balónek, a při přestávce mu jeden míček na památku darovala.

Tenisová sudí Marija Čičaková patří ke známým tvářím největších klání bílého sportu. Zkušená Chorvatka rozhodovala třeba souboj o trofej na Wimbledonu 2014 mezi Petrou Kvitovou a Eugenií Bouchardovou, letos na travnatém grandslamu dohlížela jako první žena v historii slavného turnaje na finále dvouhry mužů (Novak Djokovič v něm porazil Mattea Berrettiniho).

Čičaková opakovaně potvrzuje, že náročnou práci umpirové rozhodčí zvládá na vysoké úrovni. A v Guadalajaře, kde se koná Turnaj mistryň, se navíc dokonale vypořádala i se zcela výjimečnou situací, když velkoryse ohodnotila chování malého fanouška.

O co se jednalo? Malý chlapec, vyzbrojen modrým dalekohledem, sebral při jednom z pondělních utkání míček, který zamířil do hlediště. Patrně na naléhání tatínka ale cenný suvenýr vrátil na kurt. Čičaková, rozhodující daný zápas, si zmíněného momentu všimla a při střídání stran poslala malému divákovi právě míček jako zasloužený dárek.

Reakci hrdiny dne si můžete díky reportérce WTA Courtney Nguyen prohlédnout níže.