Úžasná forma talentované Samsonové. Třináctiletá Češka po dvou titulech přidala další finále

- Jan Vojkůvka

Je jí teprve 13 let, ale už teď Laura Samsonová potvrzuje, že toho v tenise může dosáhnout hodně. Talentovaná česká tenistka se po velkých úspěších na okruhu Tennis Europe vydala také na juniorský okruh ITF a ve sbírání vavřínu pokračuje i ve „vyšší“ divizi. Posbírala totiž dva tituly a tento týden si zahrála další finále.

Samsonová patří nesporně k velkým talentům českého dívčího tenisu. Své kvality, které piluje i v areálu TK Sparta Praha, prokazuje už několik let, ale letos na juniorských turnajích doslova řádí. A to nejen na evropské scéně v podobě nižšího okruhu Tennis Europe, ale nyní již také na juniorském okruhu ITF.

Na nejvyšším juniorském okruhu odehrála teprve třináctiletá hráčka pouhé tři turnaje, avšak s neskutečnou a úchvatnou bilancí. V Prostějově na přelomu září a října, kde se hrál turnaj kategorie J5, získala titul bez ztráty setu, následně si podmanila singl také na začátku listopadu ve španělském Silla-Saladar a tento týden došla do finále v Montemaru, kde okusila vůbec první hořkost porážky, když nestačila na 490. juniorku světa Tiantsou Sarah Rakotomangovou, jíž podlehla 4:6, 6:7(5).

Tři turnaje, z toho dva tituly a jedno finále... Opravdu parádní bilance, že? Víc toho na ITF neodehrála, o to obdivuhodnější její výkony jsou. Ale není náhoda, že prožívá tak skvělý vstup na tento juniorský okruh.

Skvělou formu totiž prokazovala celou sezonu. Zatímco v minulé sezoně na Tennis Europe vyhrála v kategorii do 14 let dva deblové tituly, letos byla takřka k nezastavení.

Na turnajích ve Francii, konkrétně v La Baule a Marnes la Coquette, a také v polské Vratislavi získala tři singlové tituly, k tomu si připsala hned čtyři deblové trofeje. A sezonu na tomto okruhu zakončila ve velkém stylu. V kategorii do 14 let totiž ovládla 2021 Tennis Europe Junior Masters v Monte Carlu.

Na turnaji pro osm nejlepších hráček dle žebříčku Tennis Europe nepoznala hořkost porážky a její triumf ji vynesl na čtvrté místo rankingu do 14 let.

Tyto úspěchy, které letos posbírala, jí zajisté pomohly i při jejím vstupu na juniorský okruh ITF. Na něm pokračuje v předvádění skvostných výkonů, které ji okamžitě řadí mezi největší naděje českého dívčího tenisu pro nadcházející roky.