Hrála úžasně, nešlo nic dělat, vysekla Plíšková poklonu neporazitelné Kontaveitové

- Jan Vojkůvka

Tenistka s nejlepší aktuální formou se jmenuje Anett Kontaveitová. Sílu pětadvacetileté Estonky, která vyhrála 12. zápas v řadě, okusila po Barboře Krejčíkové i Karolína Plíšková, která utržila od své soupeřky dokonce nepopulárního kanára a prohrála 4:6, 0:6. Po utkání se na nic nevymlouvala, naopak zcela otevřeně přiznala, že její soupeřka byla až příliš dobrá.

Zápas nezačala česká tenistka špatně. Dobře servírovala, ve třetím gemu si dokonce vypracovala hned tři brejkboly... Jenže je nevyužila a další šanci už od Kontaveitové nedostala. Naopak od stavu 4:4 se začala herně trápit, soupeřka na ni úspěšně vyvíjela nátlak a výsledkem bylo osm prohraných gemů v řadě.

„Byl to těžký zápas. V prvním setu jsem měla několik šancí, ale kombinace její dobré hry a toho, že jsem nezahrála ty body nejlépe, mě o ně připravily. Poslední gem v prvním setu jsem měla i trochu smůly,“ hodnotila Plíšková utkání. „Měla jsem pocit, že (Anett) nemine jediný úder. Odehrála úžasný zápas, nebylo moc věcí, co jsem mohla udělat.“

Ve druhé sadě, v níž Plíšková uhrála jen devět fiftýnů, už nedokázala Kontaveitové vůbec čelit. Projevilo se, v jaké formě Estonka hraje. Vždyť od konce srpna vyhrála čtyři turnaje a prokousala se hodně nečekaně až na Turnaj mistryň, a to díky vyhranému finále v Kluži. Tedy na poslední chvíli.

„Před zápasem jsem na její formu nemyslela, navíc jsem ji párkrát už porazila,“ připomněla bilanci vzájemných zápasů, která až do pátečního duelu vyznívala 3:0 ve prospěch české hráčky. „Ale bylo na ní vidět, jak si věří. Hraje výborně několik posledních měsíců. Šla si pro výhru ze všech sil, ve druhém setu trefila spoustu vítězných úderů. Myslím, že nad svou hrou ani moc nepřemýšlí, prostě hraje skvěle se spoustou sebedůvěry.“

Plíšková, která kromě porážky s Kontaveitovou dokázala v Guadalajaře vyhrát zápas s Garbiňe Muguruzaovou, si zahraje v závěrečném utkání skupiny s Barborou Krejčíkovou. Šance na postup budou mít obě, zároveň obě mohou skončit a Plíškové nemusí stačit ani výhra 2:0 na sety.

Situaci ovlivnit nemůže, rozhodovat totiž bude střetnutí Kontaveitové s Muguruzaovou. Soustředit se tak hodlá pouze na duel s Bárou. „Mám pouze jeden plán. Chci hrát svou hru, agresivně a nechat na kurtu všechno. Může to být můj poslední zápas, takže tomu chci dát všechno,“ upozornila.

Ve vzájemných zápasech vede Plíšková 2:1, ale na bilanci se nechtěla na tiskové konferenci příliš ohlížet. „Už je to spousta let, takže nelze porovnávat s úrovní hry, kterou má teď. Vždy jsem věděla, že je dobrou hráčkou. Její hru ale znám. Očekávám, že bude chtít útočit a hrát rychle, možná bude i chodit hodně k síti, protože je skvělá deblistka,“ dodala.