Neměla jsem štěstí, mrzelo Krejčíkovou. Stále má naději na postup

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková ani ve svém druhém utkání v základní skupině nedokázala navázat na vydařenou letošní sezonu a připsala si druhou porážku. Tentokrát nestačila na světovou pětku Garbiňe Muguruzaovou, se kterou přišla o vedení a prohrála 6:2, 3:6, 4:6. V klíčových okamžicích zahrála česká hráčka několik těsných autů, což bylo podle ní rozhodující. „Měla jsem trochu smůlu. Byly momenty, kdy jsem hrála dobře, ale trefila těsný aut,“ mrzelo ji.

Krejčíková vstoupila do zápasu skvěle, první set si podmanila díky pěti získaným gemům v řadě a dávala zapomenout na zápas s Anett Kontaveitovou, s níž v úvodní rundě zapsala první porážku. Jenže od druhého setu se začaly misky vah převažovat spíš na stranu španělské hráčky.

České tenistce se sice ještě povedlo stáhnout ztrátu brejku z 1:4 na 3:4, ale nepovedlo se jí potvrdit tento úspěch na servisu a druhé dějství ztratila. V rozhodující sadě si pak nevypracovala ani jeden brejkbol, k tomu přišla o podání ve třetím gemu a zápas už na svou stranu nestrhla.

„Myslím, že jsem hrála dobře a odvedla dobrou práci. Ale řekla bych, že jsem prohrála hlavně kvůli smůle,“ hodnotila Krejčíková na tiskové konferenci.

„Myslím, že jsem měla prostě smůlu, protože v utkání bylo několik okamžiků, kdy jsem zahrála opravdu hodně těsné míče, které skončily v autu,“ mrzelo Krejčíkovou. „To v důležitých chvílích bylo ono, proto jsem ztratila vedení, proto se zápas prostě otočil.“

Musela však ocenit i kvality své soupeřky, která se opírala ve druhém a třetím setu hlavně o zlepšený servis. „Podávala opravdu dobře. Pokud jí servis jde, je to proti ní hodně těžké, obzvlášť v těchto podmínkách,“ upozornila. „Zápas byl vyrovnaný a já neměla štěstí, tak to vidím. Snažila jsem se najít způsob, ale nakonec mi to nestačilo. Ale myslím, že jsem odehrála opravdu dobrý zápas a podala dobrý výkon.“

I přes druhou porážku však stále má naději na postup do semifinále. V závěrečném utkání však musí porazit svou krajanku Karolínu Plíškovou a doufat, že Estonka Kontaveitová nedá šanci Muguruzaové. Jedná se už o složitější matematiku, ale na tu se snaží Bára nemyslet.

„Těším se, že si zahraji ještě jeden zápas, nebo třeba i víc. Kdo ví? Na utkání s Karolínou se těším, už jsem s ní dlouho nehrála,“ uvedla světová trojka. „Bude to opravdu bitva, obrovská výzva. Uvidíme, na jaké úrovni bude moje hra, zlepšuji se tu každý den.“