NextGen ATP Finals: Největší favorité zvládli semifinálové boje, rozdají si to o titul

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistrů do 21 let v italském Miláně dospěl do své vyřazovací fáze. Ze základních skupin postoupili i dva největší favorité Carlos Alcaraz a Sebastian Korda, kteří v pátek večer zvládli i své semifinálové duely a zahrají si v sobotu vzájemné finále.

Prvním finalistou Turnaje mistrů do 21 let se stal jednadvacetiletý Sebastian Korda. Tomu se povedlo porazit svého krajana Brandona Nakashimu po setech 4:3, 2:4, 1:4, 4:2, 4:2.

Druhý nasazený NextGen ATP Finals dokázal navázat na úspěšnou pouť v základní skupině, v níž nepoznal hořkost porážky. Duel s Nakashimou byl pro něj doposud nejnáročnějším na celém turnaji. Za stavu 1:2 na sety se mu ovšem povedlo zpřesnit hru na servisu, neprohrál si už ani jedno podání a povedlo se mu vývoj střetnutí otočit.

Ve finále se utká s vítězem druhého utkání Carlosem Alcarazem, který rovněž navázal na výborné výkony ze základní skupiny.

Osmnáctiletý Španěl se prezentoval v duelu se Sebastianem Baezem suverénním výkonem a po výhře 4:2, 4:1, 4:2 prosvištěl do utkání o titul. V utkání navíc odvrátil všechny tři brejkboly soupeře, sám se naopak na returnu prosadil hned čtyřikrát.

Semifinále
Sebastian Korda (USA, 39.) – Brandon Nakashima (USA, 63.) 4:3, 2:4, 1:4, 4:2, 4:2
Carlos Alcaraz (ESP, 32.) – Sebastian Baez (ARG, 111.) 4:2, 4:1, 4:2