Turnaj mistryň: Krejčíková se Siniakovou začaly hladkou výhrou, slaví i Sakkariová s Badosaovou

- Redakce

Druhý hrací den patřil na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře kvartetu singlistek ze skupiny Chichén-Itzá. Dění na Estadiu Tenis Akron zahájil souboj mezi Marií Sakkariovou a Igou Šwiatekovou. Prvně jmenovaná Řekyně porazila polskou soupeřku bez ztráty setu i ve třetím vzájemném měření sil. Ve druhé dvouhře otočila debutantka Paula Badosaová duel se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z 2:4 a 15:40 na 6:4 a 6:0. V závěru dne se do akce dostal i nejvýše nasazený pár čtyřhry. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zdolaly bez větších potíží 6:4 a 6:1 kanadsko-mexický tandem Fichmanová, Olmosová.

Sakkariová porazila Šwiatekovou i potřetí
Maria Sakkariová (6.) zdolala po pařížské antuce a ostravské hale Igu Šwiatekovou (9.) v letošním roce i potřetí. Také na otevřeném tvrdém povrchu v mexické Guadalajaře jí k tomu stačily pouhé dva sety. Historicky první řecká účastnice Turnaje mistryň zvítězila při své premiéře 6:2 a 6:4.

Sakkariová se blýskla koncentrovaným výkonem. Po prvním servisu ztratila jedinou z celkových 27 výměn a za celý duel nepřišla o podání. To Šwiateková ho v prvním setu ztratila dvakrát, v tom druhém pak jednou.

Badosaová završila obrat kanárem
Úspěšnou premiéru si na Turnaji mistryň odbyla Paula Badosaová (10.), jež se na kurtu představila poprvé od vítězného podniku v Indian Wells. Španělská debutantka prohrávala se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou (2.) 2:4 a 15:40, pak ale předvedla mistrovský obrat. Třiadvacetiletá rodačka z New Yorku vyhrála deset gemů v řadě a stačila tak ještě vyprovodit běloruskou protivnici z dvorce po výsledku 6:4 a 6:0 kanárem. Sabalenková od půlky prvního setu tápala v mezihře a celkově nastřádala hned 31 nevynucených chyb.

Krejčíková se Siniakovou začaly vítězně
Vítězný vstup do soutěže čtyřhry mají za sebou na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře členky nejvýše nasazeného páru. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou na úvod ztratily jen pět her, když porazily Sharon Fichmanovou z Kanady a domácí Giulianu Olmosovou 6:4 a 6:1. Nejníže postavený pár akce držel s českými šampionkami krok jen do stavu 3:3. Koncovka úvodního setu už patřila vítězkám čtyř letošních turnajů. V tom druhém pak Češky povolily protivnicím jen jediný uhraný gem.

Ve druhém utkání skupiny El Tajín porazily Tchajwanka Su-wej Sie s Belgičankou Elise Mertensovou 7:6(3) a 6:2 Chilanku Guarachiovou a Američanku Krawczykovou.

Základní skupina Chichén-Itzá

Maria Sakkariová (GRE, 6.) – Iga Šwiateková (POL, 9.) 6:2, 6:4
Aryna Sabalenková (BLR, 2.) – Paula Badosaová (ESP, 10.) 4:6, 0:6

Základní skupina El Tajín

Sie (TPE), Mertensová (BEL) – Guarachiová (CHI), Krawczyková (USA) 7:6(3), 6:2
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Fichmanová (CAN), Olmosová (MEX) 6:4, 6:1