V Mexiku se mi vždy líbilo, líčí Krejčíková. Jak vypadal její složitý přesun z Česka?

- Marek Bartošík

Úmorná cesta za dalším velkým úspěchem? Barbora Krejčíková se trmácela dlouhých 27 hodin z České republiky do mexické Guadalajary, kde ve středu začíná Turnaj mistryň. Nyní už se pětadvacetiletá tenistka stejně jako její protivnice vyrovnává se specifickým mexickým prostředím, které jí není úplně neznámé. „Už jsem tady byla dvakrát, vždycky se mi tu líbilo. Lidi jsou příjemní, mám docela ráda španělštinu a tyhle národy,“ pochvalovala si na úterním povídání s novináři šampionka Roland Garros.

Už řadu týdnů je jasné, že Barbora Krejčíková se na WTA Finals představí jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře, kde je její parťačkou Kateřina Siniaková. Tenistka z Ivančic se do Mexika přesunula z Prahy, kde reprezentovala Českou republiku na Poháru Billie Jean Kingové. Jako jediná singlistka tak zkombinovala oba prestižní vrcholy sezóny.

Jaká byla cesta z Česka do Mexika?
Náročná. Na letiště jsme přijeli v sobotu v pět ráno. Cestovali jsme dlouho, protože jsme museli mít dvě stopky a museli jsme letět přes USA. Tam jsme dlouho čekali na hranicích kvůli covidu a tak. Zmeškali jsme jeden let, museli jsme letět později, ale jsem ráda, že jsme sem v pořádku dorazili.

A kdy jste se tedy dostali do dějiště turnaje, kde je o sedm hodin méně než v Česku?
V neděli v jednu hodinu po půlnoci místního času.

V jakém jste nyní rozpoložení?
Nejsem si úplně jistá, jak se cítím, protože všechno je pro mě jiná zkušenost. V téhle situaci jsem ještě nebyla, takže doufám, že budu připravená a že mi to vyjde. Moc se těším, že si tento týden zahraju hodně zápasů, jedná se o prestižní turnaj s velkou historií. Je to nádherný bonus za celou sezónu a velký kariérní milník. Je super, že můžu pocítit atmosféru, nasbírat zkušenosti a pořád se zlepšovat.

Hodně se mluví o podmínkách v Mexiku. Dokážete je charakterizovat?
Jsou specifické, jiné. Míče hodně letí, musejí se dost kontrolovat. Není to typické – něco jako hrát na horách. O to zajímavější bude turnaj pro fanoušky.

Byla jste už někdy v Mexiku?
Už jsem tady byla dvakrát, vždycky se mi tu líbilo. Funguje to tady super, starají se o nás dobře. Lidi jsou příjemní, mám docela ráda španělštinu a tyhle národy. Hrála jsem tady juniorský Fed Cup, který byl myslím v ještě vyšší nadmořské výšce, a jednou nějaké turnaje ITF.

Turnaj mistryň pro vás není neznámé teritorium, v letech 2018 a 2019 jste si ho zahrála v deblu po boku Kateřiny Siniakové. V čem je pro vás jiný letošní ročník, samozřejmě kromě počtu zápasů?
Jiné jsou mediální povinnosti. Trošku mě orosilo, když mi pořadatelé řekli, co mě čeká. Je to spousta rozhovorů a focení, musím počkat na všechny. Jsou to zajímavé zkušenosti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)