WTA

Los Turnaje mistryň: České derby. Krejčíková v základní skupině vyzve Plíškovou

- Radek Štohl

Nad úterním ránem středoevropského času pořadatelé rozlosovali letošní Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře. České zástupkyně ve dvouhře Barbora Krejčíková a Karolína Plíšková se střetnou ve skupině Teotihuacán, o postup ještě budou usilovat proti dvojici Garbiňe Muguruzaová, Anett Kontaveitová. Rozlosovány rovněž byly základní skupiny čtyřhry. V El Tajín najdeme české duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. První zápasy jsou na programu už ve středu.

Účast Barbory Krejčíkové na závěrečném turnaji sezony by před sezonou tipoval jen málokdo. Před začátkem ročníku 2021 se nacházela na 65. místě žebříčku dvouhry. Během fantastického roku však v singlu dobyla Roland Garros, stala se českou jedničkou a rovněž světovou trojkou.

Naopak Karolína Plíšková, aktuální čtvrtá hráčka světa, se Turnaje mistryň zúčastní už popáté v kariéře. Poprvé skončila v základní skupině, třikrát se zastavila v semifinále. Teď o postup mezi čtyři nejlepší tenistky bude bojovat mimo jiné proti Krejčíkové, se kterou se naposledy utkala před třemi lety na French Open. Tehdy v prvním kole vyhrála 7:6(6), 6:4.

Zatímco Plíšková se může soustředit ryze na dvouhru, tak Krejčíková odehraje minimálně o tři zápasy více. Vedle Kateřiny Siniakové bude bojovat ve čtyřhře. Český debl nastoupí proti párům Sie Su-wej/Mertensová, Guarachiová/Krawczyková a Fichmanová/Olmosová.