WTA

Posun o 72 pozic, usídlení v TOP 50. Nemám slov, září Martincová

- Radek Štohl

Ve světle grandslamové šampionky a účastnice Turnaje mistryň Barbory Krejčíkové její příběh trochu zapadl. Ale dost neoprávněně. Vždyť rovněž Tereza Martincová zažila fantastickou sezonu 2021. Projevilo se to především na žebříčku, ze 120. místa povyskočila na 48. pozici světového rankingu dvouhry.

Osmifinálovými účastmi v Lyonu a Dubaji to po náročných kvalifikacích teprve začalo. Martincová se sice zadrhla v antukové části sezony, kde na šesti turnajích uhrála jen dvě výhry. Vše si ale vynahradila od přechodu na trávu.

Hned na úvod v Nottinghamu postoupila do čtvrtfinále, mezi osmi nejlepšími tenistkami turnaje se i díky skalpu Jeleny Ostapenkové objevila v Birminghamu. Na slavném Wimbledonu uhrála třetí kolo. Formu potvrdila na domácím Livesport Prague Open, sedmadvacetiletou tenistku nakonec až ve finále zastavila zmíněná Krejčíková. Ve zbytku sezony mimo jiné postoupila do čtvrtfinále v Ostravě, kde vyřadila favorizovanou Anastasiji Pavljučenkovovou. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec)

„Letošní sezona je už pro mě minulostí. A upřímně nemám slov,“ zahájila sedmadvacetiletá tenistka svůj příspěvek na oficiálním instagramovém profilu.

„Zažila jsem výjimečný rok, a to s mnoha vzestupy, ale i pády. Rovněž jsem získala řadu nových zkušeností. Postupně chci být ještě lepší a lepší,“ prozradila tenistka, která se s pouhou účastí v TOP 50 rozhodně nechce spokojit.

Ještě lepších výsledků by ráda znovu dosáhla po boku své rodiny a důležitého realizačního týmu. „Speciální poděkování patří mým fanouškům za velkou podporu, kterou jsem v průběhu sezony obdržela. Znamená to pro mě opravdu hodně,“ uzavřela Tereza Martincová, která uplynulý týden nechyběla ve výběru Petra Pály pro domácí Billie Jean King Cup.