ATP

Federer bude usilovat o 21. grandslamový titul, informuje Cahill

- Radek Štohl

Vinou třetí operace kolena po Wimbledonu odpískal zbytek sezony. V příštím roce by však měl hlásit návrat. Dle televizního komentátora a bývalého kouče Darrena Cahilla by se dvacetinásobný grandslamový vítěz Roger Federer mohl představit už na Australian Open.

Pro legendárního Švýcara to byla krutá porážka. Ve čtvrtfinále Wimbledonu utrpěl prohru proti účastníkovi letošního Turnaje mistrů Hubertu Hurkaczovi, se kterým padl 3:6, 6:7(4), 0:6.

Pouhý týden po oslavě čtyřicátých narozenin se Federer rozhodl pro třetí operaci pravého kolena, čímž tak ukončil letošní sezonu. Svůj návrat plánuje na následující sezonu. Konkrétně by to nejpozději mohlo být na Australian Open. „Uvidíme mnoho skvělých příběhů,“ rozpovídal se pro Sportsday Darren Cahill.

„Mimo jiné se tam zřejmě představí i Roger. Jsme přesvědčeni, že si zahraje. V poslední době na tom usilovně pracuje,“ prozradil Cahill.

Federer za poslední dva roky odehrál pouze devatenáct soutěžních zápasů. Při poslední účasti na Australian Open dokráčel do semifinále. „Je obdivuhodné, co ve svém věku ještě dokáže. Stále bude usilovat o jednadvacátou trofej,“ dodal někdejší kouč Simony Halepové.