Zaslíbený Egypt! Horák s Cloesem porazili nasazené dvojky a po týdnu slaví další titul

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletý Ondřej Horák se v egyptském Šarm aš-Šajchu pořádně rozjel. Spolu s Belgičanem Loicem Cloesem dokázali po týdnů zopakovat svou úspěšnou jízdu za deblovým titulem a protáhli svou vítěznou šňůru už na osm zápasů. V sobotním finále si poradili s turnajovými dvojkami Emilianem Maggiolim a Olexanderem Ovčarenkem, které porazili po obratu 2:6, 6:4, 10:5.

Souhra Horáka s Cloesem přináší kýžené ovoce. Český tenista se svým dvaadvacetiletým belgickým parťákem slavili před týdnem v Šarm aš-Šajchu své premiérové tituly mezi profesionály a v sobotu dokázali na tento úspěch navázat i druhým vyhraným finálovým duelem.

Stejně jako před týdne, tak i tentokrát o svém prvenství rozhodli v supertiebreaku, když otočili skóre zápasu z 0:1 na sety. Po Běloborodkovi s Užilovským, které porazili minulý týden, si tentokrát vyšlápli na nasazené dvojky Maggioliho a Ovčarenka.

První set finálového utkání vyšel zcela jednoznačně ve prospěch italsko-ukrajinské dvojice, která vybojovala dva brejky a nedala svým soupeřům příliš šancí na adekvátní odpor. Druhá sada však měla zcela odlišný průběh. Horák s Cloesem dokázali brejknout své soupeře hned v prvním gemu a v následném vyrovnaném souboji svou výhodu uhájili až do koncovky.

Díky tomu si vynutili supertiebreak, v němž byla česko-belgická dvojice lepším párem. Za stavu 4:4 se dokázali Horák s Cloesem odpoutat ve skóre do vedení 7:4, Maggioli s Ovčarenkem následně pouze snížili ziskem jednoho bodů a další tři míčky opět na své konto připsali Horák a Cloes.

Oba tenisté v Šarm aš-Šajchu vybojovali svůj druhý profesionální titul v kariéře. Navíc protáhli svou vítěznou šňůru už na osm zápasů.

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Cloes (BEL), HORÁK – Maggiolli (ITA), Ovčarenko (UKR) 2:6, 6:4, 10:5