Splněný sen! Nadal si zahrál s nejstarším tenistou světa

- Filip Lefenda

Zatímco mnozí jeho rivalové aktuálně zápolí na závěrečné letošní tisícovce v Paříži, Rafael Nadal léčí zraněnou nohu a pomalu se chystá na novou sezonu. Přípravu si dvacetinásobný grandslamový šampion zpestřil zajímavou zkušeností. Zahrál si přátelské utkání s 97letým Leonidem Stanislavským.

Vitální Ukrajinec je v Guinnessově knize rekordů zapsán jako nejstarší aktivně hrající tenista na světě. I na sklonku stovky pravidelně hrává seniorská mistrovství světa i Evropy, kde často přehrává mladší protivníky.

Při příležitosti startu na světovém šampionátu super-seniorů (speciální kategorie nad 90 let zřízená ITF na Ukrajincovu žádost) se Stanislavskij vydal do Španělska. A navzdory porážce v úvodním kole, v němž padl dvakrát 1:6 s o šest let mladším Čechem Vladimírem Brůnou, odjížděl se splněným snem.

Již dříve totiž prohlašoval, že je jeho cílem dožít se sta let a zahrát si proti Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi.

První pomyslnou fajfku si může odškrtnout. V Manacoru si střihl několik výměn právě proti Nadalovi. Věkový rozdíl mezi oběma jmenovanými činil celých 62 let. A sám Nadal byl dle tamějších médii údajně v šoku, jak dobře to jeho soupeři ve značně pokročilém věku stále jde.