Krejčíkovou trápily křeče v lýtku. Proti Švýcarkám hodlá nastoupit

- Jan Vojkůvka

Zdravotní problémy, kterými si Barbora Krejčíková prošla v pondělním klání s Němkou Angelique Kerberovou, naštěstí nebyly způsobeny zraněním. Dobrou zprávu z českého tábora přinesl mluvčí týmu Karel Tejkal, podle něhož za vše mohly křeče pravého lýtka. Zároveň ujistil, že Krejčíková chce ve čtvrtek proti Švýcarkám nastoupit a bojovat o postup do semifinále.

Pětadvacetiletá Krejčíková má za sebou náročný zápas se světovou devítkou Kerberovou, které nakonec po velkém boji podlehla 7:6(5), 0:6, 4:6. Do poslední chvíle bojovala a sahala po úspěchu, ale něco nebylo v pořádku. Nebyla to ta hra české tenistky, na kterou si fanoušci v posledních měsících zvykli.

Důvodem přitom nebyla jen kvalitní hra ze strany Kerberové, ale i bolavé lýtko, kvůli němuž se světová trojka rozhodně na kurtu necítila nijak komfortně. „Nevím, co to bylo, nestává se mi to často. Dnes ho necháme na pokoji a budeme ho řešit zítra. Nejdůležitější je se pořádně vyspat a nabrat energii, abych byla co nejvíc ready na další zápasy,“ měla jasno už po utkání.

V úterý pak přišla z úst mluvčího českého BJKC týmu Karla Tejkala dobrá zpráva. Problémy Krejčíkové způsobily křeče, a ne vážnější zranění.

„Příčinou problémů Báry Krejčíkové byly naštěstí jenom křeče, které měla v lýtku pravé nohy. Celý den má odpočinek od tenisu, což shodou okolností měli s trenérem v plánu bez ohledu na to, jestli ji bolí nebo nebolí noha,“ uvedl Tejkal s tím, že týmová lékařka Karolína Velebová naordinovala české hvězdě pro úterní den pouze procházku, kterou také Krejčíková svědomitě absolvovala.

Bolesti, které ji v pondělí trápily, naštěstí neohrozí ani její start ve čtvrteční bitvě se Švýcarskem. „Když jsme se s ní ráno bavili, tak mluvila o tom, že chce a je připravena ve čtvrtek nastoupit,“ dodal Tejkal.

Český tým, který v úvodním duelu základní skupiny porazil Německo 2:1 na zápasy, bude hrát o postup se Švýcarkami ve čtvrtek od 17 hodin.