Premiéra v O2 areně proti Kerberové? Super zkušenosti, říká odhodlaná Krejčíková

- Marek Bartošík

Rvala se jako pravá česká lvice, ale Angelique Kerberová nakonec uzmula těsné vítězství. Barbora Krejčíková má za sebou singlovou premiéru v Poháru Billie Jean Kingové, v pražské O2 areně bohužel těsně nestačila na velezkušenou a skvěle hrající protivnici z Německa. „Přestože jsem prohrála, je to pro mě přínos, super zkušenosti. Chyběly mi uhrát dva míče jinak a mohla jsem tady sedět a být šťastnější,“ sdělila na tiskové konferenci Krejčíková.

Do poslední chvíle sahala Barbora Krejčíková po úspěchu proti Angelique Kerberové, čímž by českému BJKC týmu zajistila vítězství proti silným Němkám už po dvouhrách. Leč nestalo se. Tenistka z Ivančic se prala nejen s trojnásobnou grandslamovou šampionkou a někdejší světovou jedničkou, ale i s bolavým lýtkem.

„Teď je to lepší. Nevím, co to bylo, nestává se mi to často. Dnes ho necháme na pokoji a budeme ho řešit zítra. Nejdůležitější je se pořádně vyspat a nabrat energii, abych byla co nejvíc ready na další zápasy,“ má jasno pětadvacetiletá Češka, která změřila poprvé v kariéře síly s třiatřicetiletou Kerberovou.

„Angelique je strašně zkušená hráčka, má nepříjemný styl, nic nezkazí a nedá míček zadarmo,“ pochválila svou přemožitelku čerstvá světová trojka.

Krejčíková zažila poprvé v kariéře, jaké je to nastoupit k reprezentačnímu zápasu v O2 areně. A svou premiéru si navzdory těsné porážce právem pochvalovala – vždyť s vynikající protivnicí sehrála kvalitní utkání v příjemné divácké kulise.

„Bylo to super, i když se mi nepodařilo vyhrát. Hrála jsme na sto procent a bojovala o každý balon. Jak hala burácela a všichni stáli za mnou, strašně mi to pomohlo. Atmosféru jsem si fakt užívala a můj tenis se díky ní zlepšoval a zlepšoval,“ doplnila po napínavém střetnutí čerstvá světová trojka.

Billie Jean King Cup by BNP Paribas Finals, Praha (ženy, CZE, 10 400 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Skupinová fáze (ČR – Německo)
BARBORA KREJČÍKOVÁ (3.) – Angelique Kerberová (9.) 7:6(5), 0:6, 4:6