VIDEO: Zázrak ve Vídni! Tiafoe pobláznil fanoušky a zastavil Sinnera

- Marek Bartošík

Prohrávat 3:6, 2:5, a přesto vybojovat vítězství? Podobný obrat není moc častý, nicméně Frances Tiafoe (49. v žebříčku ATP) ho v semifinále halové „pětistovky“ ve Vídni proti Janniku Sinnerovi (11.) zvládl. Americký šoumen v sobotu předvedl na cestě za postupem do finále také fenomenální údery a schopnost pobláznit přítomné fanoušky svou bezprostředností.

Tweener zahraný čelem k síti, náročný forhendový volej a následně pro změnu parádní bekhendový volej. Tak vypadala asi nejlepší výměna z nádherného semifinálového utkání ve Vídni mezi Američanem Francesem Tiafoem a Italem Jannikem Sinnerem. Ze získaného fiftýnu a poté i vydřeného triumfu 3:6, 7:5 a 6:2 se nakonec radoval třiadvacetiletý Tiafoe.

A vídeňské publikum si amerického sympaťáka zcela zamilovalo. Aby taky ne, vždyť Tiafoe na kurtu zahrává neskutečné údery, nechává tam hromadu energie a ke všemu vtipně, mile a chytře interaguje s publikem.

„Snažím se na kurtu bavit a zapojit i publikum. Vím, jak dostat diváky na mou stranu, je potřeba jen pár vtípků. Začal jsem hrát neuvěřitelně, za což vděčím právě publiku,“ citoval web ATP nadšeného Tiafoea, který se v nedělním finále utká se světovou čtyřkou Alexanderem Zverevem z Německa.

Pochvalu si ale kromě amerického finalisty zaslouží také Sinner. Dvacetiletý italský supertalent zapsal ve Vídni po triumfech v Sofii a Antverpách další kvalitní výsledek, který ho poprvé vynese do Top 10 žebříčku. Navíc v sobotu statečně skousl i nepříjemný nástřel od svého přemožitele – po skončení bitvy svému soupeři bez zaváhání pogratuloval a objal ho. Rakouská metropole holt viděla reklamu na tenis v přímém přenosu!