Další titul nepřidala. Kolodziejová byla už posedmé v sezoně v deblovém finále

- Jan Vojkůvka

Čtyřiadvacetiletá Miriam Kolodziejová se tentokrát z deblové trofeje na okruhu ITF neraduje. Na turnaji v tureckém Istanbulu spolu s Majou Chwalinskou nedokázaly porazit nizozemský pár Jasmijn Gimbrereovou a Bibiane Schoofsovou, jimž podlehly ve dvou setech 2:6, 4:6.

Česká tenistka prožívá ve čtyřhře velmi vydařenou sezonu. V Istanbulu se probila už do svého sedmého letošního finále. A ač tentokrát na turnajovou trofej nedosáhla, se svými výkony může být navýsost spokojená.

Z předchozích finálových bitev totiž dokázala s Jesikou Malečkovou vybojovat tituly na pětadvacítce v Potchefstroomu a na šedesátce v Praze, k tomu triumfovala spolu s Anetou Laboutkovou v turecké Antalyi, kde se hrají turnaje ITF nejnižší kategorie. Další tři finálové zápasy prohrála (včetně této akce v Istanbulu) a do jednoho nenastoupila.

S devatenáctiletou Polkou Chwalinskou navíc dokázala navázat na povedený turnaj z roku 2019, kdy si spolu zahrály poprvé (nyní spolu nastoupily teprve ke druhému společnému turnaji). Tehdy v Trnavě rovněž dokráčely do finále, ve kterém však nestačily na Anastasii Zaryckou a Lauru Paarovou.

Páteční porážka s Nizozemkami je sice může mrzet, jelikož plnily role prvních nasazených, ale při bližším pohledu na rozložení sil se musí poznamenat, že na straně druhých nasazených stála zkušená třiatřicetiletá Bibiane Schoofsová, vítězka jednoho titulu na okruhu WTA a bývalá členka elitní světové stovky ve čtyřhře.

Vývoj střetnutí dlouho vyzníval jednoznačně ve prospěch Nizozemek, které vedly už dokonce 6:2, 4:1 a vše nasvědčovalo smutnému debaklu. Pak ovšem Chwalinská s Kolodziejovou zabraly, prosadily se dvakrát na returnu a srovnaly na 4:4. O to větší škoda byla, že jim nevyšel devátý gem, ve kterém po boji ztratily znovu servis a jejich stíhací jízda nakonec nevyšla podle představ.

Kromě čtyřhry se Kolodziejové letos daří i ve dvouhře. Hned třikrát byla ve finále a povedlo se jí vybojovat titul ve slovinském Otočeci.