V Praze se nepředstaví ani Pegulaová. Jedničku Spojených států ze hry vyřadil covid

- Filip Lefenda

Po Španělkách hlásí směrem k blížícímu se premiérovému ročníku Mistrovství světa – Poháru Billie Jean Kingové problémy se sestavou také další účastník skupiny C – tým Spojených států amerických. Obejít se bude muset bez své jedničky, kterou měla v Praze být Jessica Pegulaová. Jednadvacátá hráčka žebříčku WTA byla v kontaktu s koronavirem nakaženou osobou a z preventivních důvodů musí do karantény.

„Bohužel jsem byla v kontaktu s osobou nakaženou covidem-19 a z bezpečnostních důvodů tak nebudu moci tento rok hrát Billie Jean King Cup,“ oznámila na sociálních sítích žebříčkově druhá nejvýše umístěná Američanka, jež je aktuálně na svém kariérním maximu – 21. místě.

„Jsem naštvaná, že nedostanu příležitost reprezentovat svou zemi a že pro mě rok končí tímto způsobem,“ posteskla si sedmadvacetiletá Pegulaová, jež v roce 2021 zaznamenala 39 výher oproti 19 porážkám.

V týmu nehrající kapitánky Kathy Rinaldiové nahradí vítězku předloňského podniku WTA ve Washingtonu Shelby Rogersová, jež v ženském žebříčku aktuálně uzavírá čtvrtou desítku. „Přeji týmu hodně štěstí a budu fandit alespoň z domova!“ dodala Pegulaová.

Spojené státy se na finálovém turnaji v Praze střetnou ve skupině C se Španělskem, jež má rovněž problémy se sestavou, a Slovenskem. Roli jedničky bude zastávat až pátá nejlépe postavená Američanka Danielle Collinsová, 31. singlistka planety. Spolu s ní jsou na soupisce již zmíněná Shelby Rogersová (40.) a také Sloane Stephensová (63.), CoCo Vandewegheová (145.) a Caroline Dolehideová (30. v deblovém žebříčku).

Billie Jean King Cup je na programu od 1. do 6. listopadu v pražské O2 areně a O2 universum.