Denní menu, 23.10.2021: Vondroušová nestačila na rozjetou Kontaveitovou. Siniaková slaví titul

- Redakce

Moskevský turnaj WTA pomalu vrcholí. Markéta Vondroušová v semifinále vyzvala ve formě hrající Anett Kontaveitovou z Estonska, na kterou ovšem recept nenašla a postup do prvního letošního finále na okruhu WTA nevybojovala. Na stejné akci Kateřina Siniaková a Jelena Ostapenková vybojovaly deblový titul, když ve finále porazily ukrajinsko-rumunskou dvojici Kičenokovou a Olaruovou. Linda Nosková na turnaji ITF v Izraeli deblovou trofej nezískala.

Češi v akci

Vondroušová na Kontaivetovou nestačila, končí v semifinále
Markéta Vondroušová (35.) si první finále na okruhu WTA v probíhající sezoně nezahraje. V sobotním semifinálovém utkání podlehla Estonce Anett Kontaveitové (20.) ve dvou setech 3:6, 4:6.

Českou tenistku tentokrát příliš nedrželo podání. První servis měla úspěšnou pouze 59% a přes druhé podání se dostávala se soupeřkou do velkých problémů.

Do utkání sice vstoupila brejkem, ale následně ztratila hned třikrát podání a tuto ztrátu už nedohnala. Ve druhé sadě Vondroušová přišla o servis dvakrát a ze stavu 2:1 rázem prohrávala 2:5. Jedno podání si sice vzala v koncovce zpět, ale v desáté hře už Kontaveitová duel doservírovala.

Více se utkání věnujeme zde.

Siniaková slaví v Moskvě deblový titul
Kateřina Siniaková dosáhla na turnaji WTA v Moskvě na titul ve čtyřhře. Spolu s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou zvítězily v sobotním finále nad ukrajinsko-rumunskou dvojicí Nadijou Kičenokovou a Ralucou-Ioanou Olaruovou po setech 6:2, 4:6, 10:8.

Druhé nasazené po hladce vyhraném prvním setu nevstoupily do druhého dějství vůbec dobře a rychle prohrávaly 0:4. Siniaková s Ostapenkovou sice dokázaly dvěma brejky snížit na 4:5, ale následně znovu ztratily podání a o vítězkách musel rozhodnout supertiebreak.

V něm česko-lotyšský pár po divokém průběhu, kdy ztratil vedení 7:4, dokázal odskočit do minibrejku na 9:7 a následně proměnit v pořadí druhý mečbol.

Nosková titul v Izraeli nevybojovala
Linda Nosková a Fanny Ostlundová prohrály finálové utkání na turnaji ITF v izraelské Netanjaze a na deblový titul nedosáhly. V sobotním klání česko-švédská dvojice podlehla domácím nasazeným čtyřkám Lině Glushkové a Shavit Kimchiové 4:6, 2:6.

ATP/WTA

VTB Kremlin Cup, Moskva (ženy, RUS, 565 530 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (35.) – Anett Kontaveitová (EST, 20.) 3:6, 4:6

Finále čtyřhry
Kičenoková (UKR), Olaruová (ROU) – Ostapenková (LAT), SINIAKOVÁ 2:6, 6:4, 8:10

ITF World Tennis Tour

Netanya Open $25,000 Sponsored by Rav Bariach (ženy, ISR, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
NOSKOVÁ, Ostlundová (SWE) – Glushková, Kimchiová (ISR) 4:6, 2:6