Jako Murray! Norriemu před finále odcizili boty. Co mají proti Britům? podivoval se šampion z IW

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník Indian Wells se nezapíše do historie turnaje jen jako ten, který se hrál ve zcela jiném termínu a ten, který poznal překvapivé šampiony, ale také dost kuriózním způsobem – krádežemi bot. Po Andym Murraym, jehož boty i se snubním prstenem se ztratily (a nakonec znovu objevily) už před začátkem turnaje, byla před samotným finálovým duelem odcizena obuv i pozdějšímu šampionovi Cameronu Norriemu.

Okamžitě se nabízí paralela právě s Murraym. I on je totiž Brit. Tomu se podivil i samotný Norrie: „Nevím, co mají lidé proti Britům, že jim kradou boty,“ vyprávěl na tiskové konferenci po vyhraném finále nad Nikolozem Basilašvilim, jehož porazil 3:6, 6:4, 6:1.

Zatímco Murrayho boty se ztratily na parkovišti, kde si je nechal schnout po tréninku, Norrieho obuv zmizela z šatny. A nejednalo se jen o jeden pár bot, nýbrž hned o tři! „Každý den jsem nechával boty nahoře na skříňce. Nevím, kdo to mohl být, ale myslím, že možná některý z uklízečů nebo někdo takový přišel a všechny tři mé páry bot vyhodil,“ přemítal.

Zdali se jednalo o krádež či nedorozumění, se však už nikdo nedozví. Po obuvi se totiž slehla zem. „Hledal jsem je celý den. Díval jsem se snad všude, ale nenašel jsem je,“ podotkl s tím, že alespoň na nich neměl přivázaný prsten jako Murray. „Jo, naštěstí jsem na nich neměl přivázaný snubák,“ pousmál se.

Finálovou bitvu tak musel absolvovat se zapůjčenými botami, na které nebyl zvyklý. Jak sám přiznal, zprvu z toho byl rozmrzelý a necítil se zcela ve své kůži. „Ale pak jsem si řekl, že se musím zaměřit na to, co mohu právě v tuto chvíli ovlivnit. Trochu jsem si je onosil a nakonec to dopadlo dobře,“ dodal s úlevou tenista, jehož vymrštil titul v Indian Wells na 15. místo světa.