Vítězný double dokonán! Gengel slaví čtvrtý singlový titul ze Šarm aš-Šajchu

- Marek Bartošík

Marek Gengel opět potvrdil, že mu podmínky v egyptském Šarm aš-Šajchu svědčí. Šestadvacetiletý český tenista navázal na sobotní úspěch z finále čtyřhry, když v nedělním finále dvouhry přehrál devatenáctiletého Maďara Petera Fajtu po pouhých 56 minutách 6:4 a 6:0. Svou sbírku trofejí z okruhu ITF tak tento týden rozšířil na čtyři singlové a jedenáct deblových.

Stejně jako v říjnu 2019 slaví Marek Gengel turnajový double v jeho oblíbeném Šarm aš-Šajchu. Aktuálně 442. tenista singlového žebříčku ATP ve finále dvouhry proti Peteru Fajtovi dominoval – nečelil ani jednomu brejkbolu, sám využil čtyři příležitosti na returnu a od stavu 5:4 v prvním dějství získal hned sedm gemů v řadě.

Gengel ztratil při cestě za svým čtvrtým singlovým titulem v Šarm aš-Šajchu pouze jeden set, když v napínavém semifinále proti vietnamskému protivníkovi Hoangu Namovi Lyovi (781.) zvítězil 7:6(4), 5:7 a 7:6(4). V ostatních čtyřech zápasech včetně finále povolil svým soupeřům vždy nejvýše sedm gemů.

„Náhoda to nebude. Zdejší podmínky mé hře vyhovují nejvíce,“ zmínil v únorovém rozhovoru pro Tenisový svět Gengel, když tehdy zapsal svou třetí singlovou trofej v kariéře.

Český tenista zazářil také ve čtyřhře, v níž s Rumunem Cezarem Cretuem ukořistili při své společné premiéře už v sobotu titul. Za čtyři duely zaznamenali bilanci 8:0 na sety, přičemž museli jen jednou do tiebreaku.

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
MAREK GENGEL (442.) – Peter Fajta (HUN, 725.) 6:4, 6:0