Medveděv zklamal domácí fanoušky. Mé tělo není stoprocentní, omlouvá se po odhlášení z Moskvy

- Jan Vojkůvka

Měl být hlavní tváří VTB Kremlin Cupu. V Moskvě měl plnit roli nasazené jedničky a být hlavním aspirantem na zisk domácího titulu. Jenže Rus Daniil Medveděv se nakonec svým příznivcům neukáže. Z turnaje na domácí půdě se kvůli únavě a doléčení menších šrámů odhlásil.

„Musím oznámit, a jsem z toho opravdu smutný, že letos nebudu na Kremlin Cupu hrát,“ napsal na svém Twitteru ruský tenista, jehož zklamání nebude v tomto případě nejspíš jen zdvořilostní frází. V Moskvě totiž hrál hned šestkrát, v roce 2018 tam dokráčel do semifinále. V předchozích dvou letech tam sice scházel, ale zase hrál halový turnaj v Petrohradu. Domácí turnaje tedy objíždí poměrně rád.

„Šance hrát před ruskými fanoušky je vždy něco výjimečného,“ potvrdil ve svém vzkazu. „Přihlásil jsem se s touhou hrát, ale vzhledem k tomu, že letošní kalendář je extrémně náročný, tak cítím, že mé tělo není stoprocentně připravené,“ odhalil důvod absence a narážel především na přeložený turnaj v Indian Wells, který se v už tak našlapaném programu vměstnal do říjnového termínu.

„Toto rozhodnutí bylo pro mě velmi těžké, ale muselo být učiněno, aby bylo vůbec možné dokončit sezonu 2021 v plné síle,“ dodala světová dvojka, kterou čeká na začátku listopadu Masters v Paříži, kde chce obhájit loňský titul.

Ač jsou z jeho odhlášení ruští fanoušci pochopitelně zklamaní, i tak budou mít v hlavní soutěži hodně silné zastoupení a hned několik želízek v ohni. Nasazenou jedničkou bude Andrej Rubljov, turnajovou dvojkou Aslan Karacev a trojkou Karen Chačanov.

O možnost hrát v hlavní soutěži v Moskvě usiluje také český tenista Zdeněk Kolář, který v sobotu zvládl úvodní kolo kvalifikace a v neděli jej čeká finálové kolo proti Damiru Džumhurovi z Bosny.