Rychlý povrch mi sedí, hlásí Poljak po pražské misi. S parťákem je dohromady svedla náhoda

- David Schlegel, Filip Lefenda

Davida Poljaka dělil minulý týden na Neridé Indoor Prague Open jediný set od vítězného doublu. Poté, co získal po boku krajana Andrewa Paulsona titul ve čtyřhře, pořádně zdramatizoval už takřka prohrané finále dvouhry s Uzbekem Sultanovem. O trofej přišel až v samotné koncovce rozhodujícího setu. „Hrálo se mi velice dobře. Rychlý halový povrch mi sedí,“ hodnotí svou pouť domácí halovou pětadvacítkou ostravský rodák, jenž chce po dvou turnajích v Egyptě zkusit štěstí na challengeru.

V úvodním kole jste přesvědčivě porazil Němce Zimu. Cítil jste po celý zápas, že máte navrch?
V prvním kole jsem prohrával 2:4. Rozehrával jsem se. Po přechodu z antuky jsem v hale hrál jen dva dny. Postupně jsem se do toho dostával a měl převahu.

Ve druhém kole vás čekal krajan Pavel Nejedlý, s nímž jste sehrál třísetovou bitvu. Jak jste zápas viděl?
Dobře se známe. Byla to bitva. Pavel výborně returnoval. Ve třetím setu mě podržel servis. Má hra byla celkově dobrá.

Následovaly triumfy nad Uzbekem Fajzijevem a Němcem Simonem…
Nad Fajzijevem jsem po těžkém prvním setu získal převahu a v tom druhém jsem ho ve výměnách přehrával. V utkání se Simonem bylo k vidění jediné ztracené podání. Má fantastický servis, ale v tiebreaku se mi podařilo otočit stav z 1:4. Ve druhém setu jsem ho jednou brejknul a držel si servis. Pomáhal jsem si jím i dobrou hrou.

Ve finále jste sehrál dramatickou podívanou s Uzbekem Sultanovem, v níž jste ztratil ve třetím setu za stavu 4:4 servis. Co vám chybělo k výhře a v čem vás soupeř nakonec přetlačil?
Finále začalo v můj neprospěch. Prohrával jsem už 2:6 a 1:3. Zlepšenou hrou se mi podařilo vrátit se do zápasu. Ve třetím setu jsem nevyužil brejkbol a v dalším gemu jsem za stavu 4:4 ztratil servis.

Určitě jste také spokojený s výhrou ve čtyřhře, v níž jste turnaj ovládli spolu s Andrewem Paulsonem. Jak jste se dali dohromady a jak se vám spolu hraje?
S Andym se mi hrálo dobře. Dali jsme se dohromady náhodou. Napsal jsem mu, jestli je s někým domluvený a nebyl. Hráli jsme spolu poprvé a sedlo nám to.

Namále jste měli v semifinále, kde jste porazili první nasazený pár Johnson, Paul 10:8 v závěrečném supertiebreaku. Jak jste viděl rozhodující okamžiky tohoto zápasu?
Johnson s Paulem jsou dobří deblisté. Rozhodlo pár balonů při shodách. Byli jsme šťastnějším párem. V rozhodujícím supertiebreaku jsme vedli už 9:4. Soupeři dotáhli na 9:8, zápas jsme ale aktivně dohráli.

Jak se vám v Praze hrálo? Byl jste spokojený se zázemím turnaje?
Hrálo se mi velice dobře. Rychlý halový povrch mi sedl. Dobré bylo i zázemí.

Jak jste na tom zdravotně?
Po celý týden mě bolela ruka. Pomáhala mi ale fyzioterapeutka, a tak jsem zvládl dohrát turnaj až do konce.

Jaké jsou vaše další turnajové plány?
Teď poletím na dva týdny do Egypta na turnaje futures. Poté zkusím nějaký challenger.