ATP

Neukázněný divák musel opustit místo. Jsi tady, abys provokoval? tázal se mladý talent

- Radek Štohl

Začátek pondělního programu v Indian Wells nabídl netradiční chvíle. Během 3. kola mužské dvouhry mezi Lloydem Harrisem a Casperem Ruudem se řešilo neukázněné chování jednoho z fanoušků, který nakonec musel opustit své místo blízko kurtu.

Za stavu 4:4 v prvním setu byl na podání šestý nasazený Ruud. Po druhém servisu, který znamenal dvojchybu, nespořádaný fanoušek neotálel zatleskat a absolutně zapomenout na jakékoliv meze sportovního chování. Jenže mladý Nor to už nevydržel. A hodlal se pustit do debaty.

„Jsi tady od toho, abys provokoval? Nebo o co Ti jde?" tázal se dvaadvacetiletý Ruud, přičemž svá slova ještě jednou zopakoval.

 
 
 
View this post on Instagram

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)

Caspera Ruuda to chladným nenechalo a ještě jednou se podíval do míst, kde neukázněný fanoušek seděl. V dané chvíli se do všeho vložil i umpirový rozhodčí. „Caspere, co se děje?" žádal vysvětlení. Ruud se mu celou situaci snažil vysvětlit.

Jak vše nakonec dopadlo? Pro mladého Nora nejlépe, jak mohlo, divák své místo v hledišti musel opustit.

Ačkoliv Casper Ruud nakonec úvodní sadu prohrál ve zkrácené hře, tak po setech 6:7(4), 6:4, 6:4 postoupil do osmifinále prestižního turnaje.