VIDEO: Podání spodem? Murray vysvětlil svou nečekanou volbu

- Marek Bartošík

Po ztrátě a opětovném nalezení snubního prstenu na sebe Andy Murray v Indian Wells opět upozornil. Britský tenista vydřel po více než třech hodinách boje vítězství 5:7, 6:3 a 6:2 nad španělským teenagerem Carlosem Alcarazem, a postoupil tak do třetího kola BNP Paribas Open. V napínavém střetnutí získal jeden fiftýn i díky přesnému podání spodem.

Podobný kousek bychom čekali spíše od Nicka Kyrgiose, nicméně k servisu spodem sáhl v náročné situaci také Andy Murray (121. v žebříčku ATP). A jeho premiérový kariérní pokus proti Carlosovi Alcarazovi (38.) skončil esem!

Čtyřiatřicetiletý Murray se za své originální řešení dočkal zkraje druhého setu od fanoušků nejen aplausu, ale také pískotu. Některým kritikům možná vadilo to, že Murray zahrál podání v momentu, kdy se na něj Alcaraz nedíval.

Osmnáctiletý Španěl však neprotestoval, a jelikož jeho zkušenější soupeř proměnil gembol na 5:7 a 2:1, šel si poslušně sednout na lavičku.

„Na returnu mého prvního podání začal stát více vzadu,“ objasňoval své nečekané rozhodnutí Murray. „Kurty jsou tady příšerně pomalé, svým prvním servisem jsem nezískával mnoho snadných bodů. Za celý zápas jsem dal tři esa a jedno z nich bylo podáním spodem,“ poznamenal trojnásobný grandslamový šampion.

Hlavním výstupem ze střetu generací však byla Murrayho cenná výhra nad stále se lepšícím Alcarazem, kterého trénuje bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero. „Pořád můžu soutěžit mezi elitou. Bez ohledu na to, že mi mnoho lidí říká, abych přestal hrát a tak podobně,“ vzkázal všem pochybovačům britský tenista.

Murray narazí ve třetím kole Masters v Indian Wells na světovou čtyřku Alexandera Zvereva, proti němuž dosud ovládl oba vzájemné zápasy na okruhu ATP (Australian Open 2016, Cincinnati/New York 2020).