Neridé Indoor Prague Open: Poljak postoupil do semifinále dvouhry i finále čtyřhry!

- Redakce

Halový podnik ITF Neridé Indoor Prague Open, jehož dotace činí 25 tisíc dolarů, pomalu vrcholí. V pátek byla na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. V singlu si postup mezi nejlepší čtyřku zajistil David Poljak, jenž přehrál ve dvou setech Uzbeka Fajzijeva. Našlápnuto měl do semifinále také Marek Gengel, dobře rozehraný duel s dalším Uzbekem Sultanovem ale do zdárného konce nedovedl. V deblu si vysloužili účast ve finále Andrew Paulson s Davidem Poljakem a Filip Duda s Adamem Pavláskem.

Poljak si v Praze zahraje o finále
David Poljak (473.) se na halovém podniku ITF Neridé Indoor Prague Open probojoval do svého čtvrtého letošního semifinále. Turnajová osmička si ho na akci s dotací 25 tisíc amerických dolarů zahraje poté, co v pátek přehrála ve čtvrtfinále 6:4 a 6:2 Sanjara Fajzijeva (565.) z Uzbekistánu. Poljak v utkání ztratil jen jednou servis, zatímco sám na příjmu uspěl hned ve čtyřech případech.

Gengel dobře rozehrané čtvrtfinále do zdárného konce nedotáhl
Halový podnik Neridé Indoor Prague Open skončil pro pátého nasazeného Marka Gengela (442.) ve čtvrtfinále. V tom sice šestadvacetiletý Čech získal v souboji s Uzbekem Chumojunem Sultanovem (428.) první sadu, nakonec ale turnajové čtyřce podlehl 3:6, 6:3 a 6:4.

V deblovém finále jsou i Duda s Pavláskem
Finále čtyřhry na mužském podniku ITF Neridé Indoor Prague Open bude mít ryze české obsazení. Filip Duda a Adam Pavlásek totiž ve druhém deblovém semifinále porazili uzbeckou dvojici Sanjar Fajzijev, Chumojun Sultanov bez ztráty podání 6:3, 6:2, a vysloužili si tak účast v souboji o titul proti jinému českému páru Andrew Paulson, David Poljak.

Paulson a Poljak postoupili do finále čtyřhry
Andrew Paulson a David Poljak udolali v semifinále halové akce ITF Neridé Indoor Prague Open nejvýše nasazenou britsko-švýcarskou dvojici Luke Johnson, Jakub Paul po hodině a půl hry 5:7, 6:2 a 10:8. Paulson a Poljak tak zabojují při své společné deblové premiéře na mužském okruhu o trofej.

Čtvrtfinále dvouhry
Chumojun Sultanov (UZB, 428.) – MAREK GENGEL (442.) 3:6, 6:3, 6:4
DAVID POLJAK (473.) – Sanjar Fajzijev (UZB, 565.) 6:4, 6:2
Tobias Simon (GER, 455.) – Vladimir Ignatik (BLR, 365.) 2:6, 7:6(7), 6:4
Timo Stodder (GER, 690.) – Max Hans Rehberg (GER, 1115.) 6:3, 6:1

Semifinále čtyřhry
L. Johnson (GBR), Paul (SUI) – PAULSON, POLJAK 7:5, 2:6, 8:10
Fajzijev, Sultanov (oba UZB) – DUDA, PAVLÁSEK 3:6, 2:6