Operace nebude! Thiem si přichystal pro fanoušky dobrou zprávu

- Jan Vojkůvka

Rakouský tenista Dominic Thiem, který od druhé poloviny června nehraje a předčasně ukončil sezonu, má důvod k radosti. Zranění zápěstí, které vítěze US Open z roku 2020 vyloučilo i z obhajoby grandslamové trofeje, se lepší a není nutné ruku i celé tělo zatěžovat operací.

Osmadvacetiletý Thiem, který musel v červnu skrečovat zápas druhého kola na Mallorce, se o radostnou novinu podělil na sociálních sítích. „Dnes mám velmi důležitou informaci. Byl jsem v Belgii, kde se mělo rozhodnout o tom, jestli potřebuji operaci zápěstí, a naštěstí mám velmi dobré zprávy,“ řekl ve videu na Twitteru.

„Nepotřebuji operaci. Zápěstí drží a vypadá velmi dobře,“ usmíval se Thiem. „Příští týden musím zvýšit jeho flexibilitu, posílit ho a udělat vše pro to, abych se pomalu začal znovu věnovat tenisu. Těším se na to. Už jsem docela dlouho bez rakety a upřímně mi chybí,“ dodal.

Thiem neprožil zrovna ideální sezonu. Po osmifinále na Australian Open, čtvrtfinále v Dauhá a vyřazení už ve druhém kole v Dubaji si vzal od tenisu pauzu. Vrátil se až po měsíci a půl na turnaji v Madridu, kde vybojoval postup do semifinále a zdálo se, že jeho problémy s únavou a motivací jsou minulostí.

Ještě pak vyhrál už jen jeden zápas v Římě, a naopak si připsal tři porážky v řadě, což vyvrcholilo pětisetovou prohrou na Roland Garros v úvodním kole s Pablem Andujarem. Ač věřil, že se štěstěna obrátí, stal se pravý opak a na již zmíněném turnaji na Mallorce se zranil, kvůli čemuž vynechal Wimbledon, olympijské hry i US Open a na kurtech se neobjeví dříve než na začátku příští sezony.