Lamine Ouahab vrací úder! V přímém souboji nedal Bellottimu šanci a opět vládne žebříčku

- Petr Šístek

Zatímco sezona ATP vrcholí Turnajem mistrů a challengery spějí ke konci letošního programu, podniky kategorie futures jsou stále v plném proudu. A přinášejí mnoho zajímavých okamžiků.

Jak jsme minulý týden informovali, Riccardo Bellotti v Maroku získal devátý turnajový titul v sezoně a s celkem 27 triumfy na podnicích kategorie futures se dotáhl v čele historického pořadí na Lamine Ouahaba. Tehdy ale jednatřicetiletý Maročan byl nucen na tomtéž turnaji skrečovat již v úvodním kole a Ital tak měl cestu k vítězství poněkud usnadněnou.

Na následném turnaji v Casablance se ale Ouahab již představil v plné síle a v semifinále tak byli fanoušci svědky přímého souboje s Bellottim o to, kdo dostane možnost zahrát si ve finále o rekordní 28. titul. Na základě dosavadního průběhu turnaje bylo nutno favorizovat turnajovou jedničku Bellottiho, který pavoukem procházel o poznání snadněji, než jeho soupeř, a ve třech zápasech prohrál pouhých šest gemů.

To Ouahab se na postup do semifinále nadřel mnohem více, když v úvodním kole musel dokonce otáčet utkání s francouzským kvalifikantem Seateunem z nepříznivého stavu 0:1 na sety. Utkání s Bellottim ale nakonec bylo mnohem jednoznačnější, než si kdo odvážil předpovídat. Maročan totiž svému italskému soupeři v úvodním setu povolil pouze tři gemy a ve druhé sadě mu uštědřil dokonce nepopulárního kanára!

Skvělý turnaj Ouahab završil finálovým vítězstvím nad Alvarem Lopezem San Martinem ve dvou setech a po zisku titulu se tak znovu osamostatnil v čele historického pořadí. A zdaleka se nemusí jednat o poslední úder, který Maročan svému současnému rivalovi zasadil, neboť zatímco Bellotti se nyní již rozhodl ukončit sezonu, tak Ouahab se představí v Maroku i v tomto týdnu a z pozice čtvrtého nasazeného hráče může útočit na další titul.