Juniorský Davis Cup a BJK Cup: Češky zvládly i duel s Němkami, zahrají si o titul!

- Jan Vojkůvka

České reprezentantky na juniorském Billie Jean King Cupu nadále nepoznaly hořkost porážky a zahrají si v neděli o titul! Turnajové jedničky porazily v sobotním semifinále Německo 2:0 a vyhrály na turnaji i pátý zápas. Čeští chlapci v juniorském Davis Cupu po čtvrtfinálové porážce dokázali porazit v sobotu Kanadu a postoupili do boje o konečné páté místo.

České tenistky v turecké Antalyi nastoupily na kurtu číslo 12 do souboje s Německem suverénně a Brenda Fruhvirtová navázala na svůj skvělý čtvrtfinálový výkon, když Marii Vogtové povolila jen tři hry a zvítězila 6:3, 6:0. Za stavu 1:0 se na dvorec vydala Sára Bejlek, proti níž stanula Ella Seidelová.

Tento duel se nakonec pořádně protáhl. Šestnáctiletá Seidelová se ukázala jako velmi zdatná soupeřka a o rok mladší Sáru přinutila jít do tří setů. Česká favoritka však nezaváhala, zvítězila 7:5, 1:6, 6:2 a přidala postupový bod. Závěrečná čtyřhra se nakonec nehrála.

V nedělním finále se česká děvčata utkají o titul s Japonkami. Těm se povedlo porazit 2:1 Rusko, když sice Ena Kojkeová prohrála zápas s Jelenou Pridankinovou, ale následně Sajaka Išiová otočila duel s Jaroslavou Bartaševičovou a ve čtyřhře rozhodly Išiová spolu se Sarou Sajtovou.

Chlapci zvládli první zápas o umístění
Mimo medailové boje zůstali v Antalyi reprezentanti v juniorském Davis Cupu. Po čtvrtfinálové porážce nastoupili v sobotu do zápasu s Kanadou, kterou porazili 2:1 a zajistili si souboj o konečné páté místo.

Utkání zahájil výborně Jan Hrazdil, který porazil Dennyho Baa 6:2, 6:3. Ve druhém singlu se ovšem nepovedlo Vojtěchu Petrovi vyzrát na Stefana Simeunovice, jemuž podlehl 3:6, 2:6. Rozhodnout musela čtyřhřa, v níž ovšem Hrazdil s Petrem dominovali a porazili Simeunovice s Droverem-Mattinenem dvakrát 6:2.

O konečné páté místo se Češi utkají s Japonskem, které porazilo Německo.

Kompletní výsledky juniorského Davisova poháru najdete zde.
Kompletní výsledky juniorského Poháru Billie Jean Kingové najdete zde.