Juniorský Davis Cup a BJK Cup: Dívky ve čtvrtfinále dominovaly, chlapci padli s Argentinou

- Jan Vojkůvka

České reprezentantky v juniorském Billie Jean King Cupu vybojovaly postup do semifinále! Své mexické soupeřky v pátečním čtvrtfinále v obou singlových zápasech doslova zničily. Naopak chlapecká reprezentace v juniorském Davis Cupu nestačila po dvou třísetových bitvách na Argentinu a čekají ji pouze boje o umístění.

Postup do semifinále BJK Cupu zařídily v turecké Antalyi Brenda Fruhvirtová se Sárou Bejlek, které svým soupeřkám nedaly v pátek vůbec žádnou šanci. Fruhvirtová dokonce nadělila Karen Verduzcové dva kanáry.

Po tomto suverénním vystoupení se na kurt vydala Bejlek, která za svou spoluhráčkou příliš nezaostala a Natalii Fantiniovou deklasovala dvakrát 6:1.

Češky nakonec porazily Mexičanky 2:1, výsledek je ovšem zkreslen kvůli závěrečné čtyřhře. Do té české hráčky nenastoupily, a Mexiko tak obdrželo bez boje jeden bod.

V souboji o postup do finále vyzvou české tenistky v sobotu Německo. Němky Marie Vogtová a Ella Seidelová zvládly v pátečním čtvrtfinále dva třísetové souboje s Maročankami a vyhrály 2:0. Čtyřhra se v tomto případě vůbec nehrála a bod udělen nebyl žádnému z týmů.

Chlapce čeká boj o konečné umístění
Naopak chlapecká daviscupová reprezentace na své kolegyně z BJK Cupu navázat nedokázala. Osudným se nasazeným jedničkám stal souboj s Argentinou, která zvládla oba singlové zápasy a vybojovala postup do semifinále.

V prvním utkání Jan Hrazdil podlehl Juanu Estevezovi 0:6, 6:4, 2:6. Ve druhém klání dlouho živil Vojtěch Petr naději na možnou rozhodující čtyřhru, ale nakonec se ani on neprosadil a prohrál s Gonzalem Zeitunem 6:3, 6:7(5), 3:6. Debl se za rozhodnutého stavu nehrál.

Na český výběr tak čekají o víkendu pouze boje o umístění. V sobotu narazí na Kanadu, která prohrála 0:3 na zápasy s Ruskem.

Kompletní výsledky juniorského Davisova poháru najdete zde
Kompletní výsledky juniorského Poháru Billie Jean Kingové najdete zde.