VIDEO: Šoumen, nebo blázen? Francouzský tenista se pokusil o bizarní servis

- Marek Bartošík

„Za pokus nic nedám,“ řekl si nejspíše Corentin Moutet (91. v žebříčku ATP), když vyzkoušel snad nejpodivnější tenisové podání za poslední léta. Dvaadvacetiletý Francouz čelil na halovém challengeru v Orléans setbolům proti Romanu Safjullinovi (152.) a právě tehdy předvedl bizarní první servis z otočky. Jeho pokus ale skončil v síti. Několik diváků v hale tomuto výjimečnému úkazu zatleskalo, ostatní však mezi sebou jen zaujatě debatovali, čeho že to právě byli svědky…

Zatímco podání spodem se především u hráčů jako Nick Kyrgios nebo Alexander Bublik rozmáhá čím dál tím víc, jiní nadšenci vymýšlejí zcela nové alternativy, jak uvést míček do hry. Suverénně nejpodivnější servis za poslední měsíce si připsal Corentin Moutet, který se rozhodl využít otočku!

Levoruký tenista z Paříže sice úspěšný nebyl a druhý set proti Romanu Safjullinovi ztratil, nakonec si ale přece jenom dokráčel pro vítězství 6:4, 2:6, 7:6(7), které mu zajistilo postup do čtvrtfinále velkého challengeru v Orléans. V něm ho dnes čeká krajan Hugo Grenier (210.).