Muchová předčasně ukončila sezónu. Stále ji trápí zranění břišního svalu

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Karolína Muchová (26.), kterou trápí od australských turnajů zranění břišního svalu, se už letos na kurtech neobjeví. Informaci poskytl její manažer Tomáš Petera pro webový portál iDNES.cz. Pětadvacetiletá Muchová letos sice zapsala semifinále Australian Open nebo čtvrtfinále Wimbledonu a slavila výhru nad řadou elitních hráček (Ashleigh Bartyová, Karolína Plíšková, Naomi Osakaová), zároveň ji ale zranění břišního svalu omezovalo prakticky na všech turnajích.

Naposledy zkraje září se na kurtech objevila Karolína Muchová, jež tehdy v úvodním kole US Open podlehla Saře Sorribesové Tormové ve dvou setech. A česká tenistka na tiskové konferenci po utkání jako už letos tolikrát přiznala, že jí vleklé potíže s břišním svalem nedovolí připravit se a hrát na sto procent.

Ostatně právě kvůli břišnímu svalu Muchová chyběla po Australian Open na okruhu dlouhé dva měsíce, musela tedy oželet prestižní klání v Dauhá, Dubaji a Miami.

Tým Muchové nyní došel k rozhodnutí, které má člence širší světové špičky umožnit plné uzdravení před začátkem sezóny 2022.

„Především se potřebuje doléčit. I kdyby teď všechno běželo úplně skvěle, mohla by do ostrého mače jít za čtyři až pět týdnů,“ uvedl pro iDNES.cz manažer Tomáš Petera.

„Mrzí mě, že musím oznámit konec sezóny, ale zdraví je pro mě to nejdůležitější,“ napsala na svých sociálních sítích Muchová. „Ráda bych příští rok hrála bez bolesti a na kurtě si to zase užívala!“

Muchová vzhledem k předčasnému ukončení sezóny přijde mimo jiné o prestižní akci v Indian Wells a také o 1. ročník Mistrovství světa – Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Zranění ji nepustilo do hry ani minulý týden na domácím halovém turnaji WTA v Ostravě.

Velkým cílem je nyní pro světovou šestadvacítku Australian Open 2022, jehož hlavní soutěž má začít 17. ledna. Ještě předtím se budou v Austrálii konat i tradiční přípravné turnaje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)