Odměna za velké výsledky! Karolína Plíšková se kvalifikovala na Turnaj mistryň

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Světová trojka Karolína Plíšková si zajistila popáté v kariéře účast na Turnaji mistryň neboli WTA Finals. Finalistka letošního Wimbledonu se tak po Barboře Krejčíkové stala druhou Češkou, která si na závěrečném turnaji roku v mexické Guadalajaře zahraje singlovou soutěž. „Jsem hrdá, že jsem se popáté kvalifikovala na WTA Finals,“ uvedla spokojená Plíšková.

Devětadvacetiletá tenistka během uplynulého listopadu ohlásila ukončení spolupráce s Danielem Vallverdúem, na konci měsíce poté oznámila příchod někdejšího kouče Sereny Williamsové nebo Naomi Ósakaové Saschy Bajina.

Plíškové se přitom nástup do nové sezony nevydařil, na úvodních osmi turnajích jen dvakrát vyhrála dva zápasy. Zlom nastal v polovině května, kdy na antuce v Římě dokráčela až do finále.

O necelé dva měsíce později přišel její dosavadní vrchol sezony. Ve Wimbledonu ztratila set až v semifinále s Arynou Sabalenkovou, kterou nakonec přehrála ve třech sadách. K triumfu Plíškové nakonec chyběla jediná úspěšná sada ve finále proti Ashleigh Bartyové.

Na tokijské olympiádě sice dohrála už v osmifinále, v Montréalu, Cincinnati a na US Open však zapsala solidní výsledky. Finále, semifinále a čtvrtfinále.

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň nechyběla od sezony 2016, třikrát skončila v semifinále. O ještě lepší výsledek se bude ucházet v mexické Guadalajaře, kde se bude hrát od 10. do 17. listopadu.

Jistotu účasti na závěrečném podniku sezony už mají také Ashleigh Bartyová, Aryna Sabalenková a Barbora Krejčíková, pro kterou se bude jednat o premiérovou účast v singlu. Společně s Kateřinou Siniakovou se kvalifikovaly také v deblu. Prestižního turnaje se zúčastní celkem osm tenistek a stejný počet deblových párů.