Pátý grandslam a šaty v Síni slávy. Britská kometa je nadále v kurzu

- Filip Lefenda

Překvapivá vítězka nedávného US Open Emma Raducanuová bude v říjnu poprvé startovat i na „pátém grandslamu“. Organizátoři prestižního podniku v Indian Wells udělili osmnáctileté Britce divokou kartu.

Raducanuová se před necelými třemi týdny zapsala do historie jako první hráčka, která si došla pro grandslamovou trofej z kvalifikace. Její triumf byl o to působivější, že neztratila na své cestě za vavřínem ani set. Na elitním ženském okruhu si přitom odbyla svou premiéru teprve letos v červnu.

I proto byl tento týden uveden do tenisové Síně slávy její vítězný úbor. „Legendární tažení: uchováno,“ napsali její představitelé k fotografii slušivého outfitu, jenž je tvořen červeným tílkem a modrou sukní.

Po finálové výhře nad Kanaďankou Fernandezovou si Raducanuová v žebříčku WTA polepšila o celých 128 míst. Aktuálně platí za 22. tenistku planety a svou vítěznou šňůru bude moci v brzké době natáhnout na další velké akci. Díky volné kartě amerických pořadatelů si poprvé v životě zahraje na tisícovce v Indian Wells, která se v kalifornské poušti uskuteční v termínu od 4. do 17. října.

Akce se naopak nezúčastní světová jednička Ashleigh Bartyová, jež se v pondělí odhlásila. Chybět budou také Naomi Ósakaová či Serena Williamsová.