Dokonalý týden v Métách. Polský sympaťák získal double a přiblížil se Turnaji mistrů

- Marek Bartošík

Jako příklad perfektního týdne může sloužit počínání Huberta Hurkacze na halovém podniku kategorie ATP 250 ve francouzských Métách. Čtyřiadvacetiletý Polák potvrdil roli nasazené jedničky a získal titul, k tomu po boku krajana Jana Zieliňského ovládl i soutěž čtyřhry. Díky singlovému prvenství se posunul v letošním žebříčku na osmé místo, zaručující účast na Turnaji mistrů neboli ATP Finals v Turíně.

Osm zápasů, nula ztracených setů. Tak zní senzační bilance Huberta Hurkacze na podniku ATP v Métách, kde opanoval jak dvouhru, tak čtyřhru. Tenista z Vratislavi nejprve v nedělním singlovém finále udolal Španěla Pabla Carreňa Bustu 7:6(2) a 6:3, když v úvodní sadě dohnal manko brejku.

Po přibližně 45minutovém oddechu naskočil spolu s jiným Polákem Janem Zieliňským do deblového finále proti monacko-francouzskému páru Hugo Nys, Arthur Rinderknech. A Hurkacz se Zieliňským zvítězili 7:5 a 6:3.

Pro Hurkacze je samozřejmě prioritou dvouhra, v níž mu nyní patří 12. místo. V letošním pořadí je s 2755 body dokonce osmý, má tak reálnou šanci na svou premiérovou účast na ATP Finals. Do karet mu hraje i fakt, že letošní sedmička Rafael Nadal předčasně ukončil sezónu kvůli zranění.

Sympatický Polák letos zapsal už třetí singlový triumf – v lednu se radoval v Delray Beach (kategorie ATP 250), zkraje dubna ovládl dokonce Masters v Miami. V aktuální sezóně navíc dokráčel do semifinále Wimbledonu, když o kolo dříve hladce porazil Rogera Federera.

Řadou úspěchů povzbuzený Hurkacz se má tento týden představit na dalším ze skupiny turnajů kategorie ATP 250, tentokrát v americkém San Diegu. Jako pátý nasazený změří v úvodním kole síly s Australanem Alexem Boltem. V akci by měl být také ve čtyřhře, kde bude jeho parťákem zkušený Brazilec Marcelo Melo.