Legenda je zpět! Clijstersová se dnes po roční odmlce znovu vrací na kurty

- Filip Lefenda

Bývalá světová jednička a vítězka čtyř grandslamových titulů se už dnes znovu vrací na scénu. Legendární Kim Clijstersová před časem přijala divokou kartu do hlavní soutěže nové pětistovky v Chicagu, v níž jí los na úvod přisoudil Tchajwanku Su-wej Sie.

Pro trojnásobnou osmatřicetiletou matku půjde o první soutěžní zápas od loňského US Open. Poté, co tehdy vypadla v prvním kole s Ruskou Alexandrovovou a prohrála tak i třetí utkání po dlouhé sedmileté pauze, se v říjnu podrobila operaci kolena.

Zkraje letošního roku pak majitelka 41 titulů z profesionálního okruhu prodělala nákazu koronavirem. Vrátit se původně měla v březnu v Charlestonu a Miami, necítila se ale stoprocentně fit a z obou akcí se odhlásila.

„Dlouho jsem se připravovala a teď už se nemohu dočkat ostrých zápasů,“ uvedla několikanásobná vítězka ankety o nejlepší belgickou sportovkyni roku. „Začínám novou etapu své kariéry a moc se na ni těším,“ dodala Clijstersová, jež si v dějišti turnaje zatrénovala s Američankou Shelby Rogersovou. 

Její zápas s Tchajwankou Sie, 97. tenistkou singlového pořadí, nasadili američtí organizátoři na centrální kurt jako třetí v pořadí. Duel by měl začít přibližně ve 20 hodin našeho času. Hned v první hrací den se na Chicago Fall Tennis Classic představí rovněž dvě Češky – Marie Bouzková a Markéta Vondroušová.