Skvělý úspěch! Brenda Fruhvirtová dobyla velký juniorský turnaj

- Radek Štohl

Znovu a opět nepřestává udivovat. Teprve 14letá Brenda Fruhvirtová na velkém turnaji v belgickém Charleroi-Marcinelle nenašla přemožitelku, díky čemuž slaví třetí letošní triumf v juniorské kategorii. Aktuálně 35. hráčka kombinovaného juniorského žebříčku uspěla v kategorii Grade 1, výše jsou už pouze turnaje Grade A, včetně grandslamových podniků.

Je to teprve měsíc, co Brenda Fruhvirtová uspěla na turnaji stejné kategorie v americkém College Park. Tehdy ve finále dvouhry přišla o jediný gem, rovněž se dočkala trofeje ze čtyřhry.

I když tentokrát ve čtyřhře skončila už ve druhém kole, tak se opětovně dočkala triumfu v singlu. Cesta k titulu nebyla snadná – celkově musela zvládnout pět zápasů, z toho dva třísetové duely. Ve finále navíc potkala krajanku Barboru Palicovou.

Ale pěkně postupně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Brenda Fruhvirtova (@brendafruhvirtova)

Brenda Fruhvirtová jako druhá nasazená měla v úvodním kole volný los, ve druhém si jednoznačně poradila s domácí Florence Fohnenovou dvakrát 6:1. O zápas později už musela zapnout na plné obrátky, proti Virginii Ferrarové poprvé šla do tří setů, nakonec uspěla 6:1, 3:6, 6:2.

Do čtvrtfinále nastoupila do té doby proti nejtěžší soupeřce, aktuálně 57. juniorce kombinovaného žebříčku Tijaně Sretenovičové. Kdo by však čekal komplikace, byl na omylu, Fruhvirtová nepřišla o jediný gem!

Rovněž semifinále pro mladou Češku nebylo žádnou překážkou, Lucija Ciričová Bagaričová se proti ní musela sklonit po výsledku dvakrát 6:1. Nastal tedy finálové den, ryze český.

Brenda Fruhvirtová jej absolvovala proti Barboře Palicové (42.), se kterou nezvládla úvodní sadu 1:6. O tři roky mladší Češka však dokázala zabrat a následující dvě sady urvat po setech 6:3, 6:1.

Obě tenistky kromě úspěšného turnaje čeká také žebříčkový posun. Kam se až v následujících týdnech dostanou?