Laver Cupem otřásají emoce. Zverev naštval soupeře, ti si rýpli do jeho domácího násilí

- Jan Vojkůvka

Letošní Laver Cup v Bostonu začíná nabírat na obrátkách. Tým Evropy během pátečního programu vybojoval vedení 3:1 a právě jediná výhra týmu Světa odstartovala dění, které může vyústit v ještě hodně divoké představení. A to ne ve zrovna pozitivním smyslu slova.

Když John Isner s Denisem Shapovalovem v závěrečné čtyřhře pátečního programu porazili Alexandera Zvereva s Matteem Berrettinim, německý tenista směrem ke svým soupeřům prohlásil, že je to také jediný bod, který během víkendu vybojovali.

A tím pořádně domácí hráče popudil.

„Je*at toho člověka,“ pronesl s otevřeností sobě vlastní kapitán Světa John McEnroe, k němuž se okamžitě přidal i úspěšný aktér z deblu John Isner. „To fakt řekl? Ať jde do p*dele.“

Ne všichni hráči domácího výběru byli tolik pozorní a například Diega Schwartzmana překvapilo, co jeho kolegy tolik rozčílilo. „Co řekl?“ ptal se kapitána.

„Řekl, že je to poslední bod, který jsme vyhráli,“ odpověděl mu McEnroe. Toho využil vytáhlý Američan Reilly Opelka, který zasekl svou slovní sekyru hodně hluboko: „Taky řekl, že je nevinný,“ rýpl si do Zvereva, který je obviněn z domácího násilí svou bývalou partnerkou Olgou Šarypovovou.

Tomuto tématu se tenisté prozatím úzkostlivě vyhýbají. Opelkova reakce však naznačuje, že ne všem jsou obvinění, která byla proti Zverevova vznesena, lhostejná. Pouze se o tom veřejně nemluví. Jedná se totiž o příliš ožehavé téma, s nímž doposud ATP nic neudělala a ve stínu nejasností, které tuto aféru zahalují, se nechce nikomu vynášet unáhlené soudy.

Zverevova slova po pátečním deblu ovšem tým Světa popudila natolik, že to Opelka nevydržel a mimo záznam (avšak zachycen na kameru) na to narazil. Dal tím také najevo, že Zverevova slova nemají takovou váhu.

„Dobrý postřeh,“ zhodnotil Opelkovu poznámku po krátkém uvažování McEnroe, čímž celou debatu uzavřel.

Pokud se dané záběry dostanou i k německému tenistovi, což je v době sociálních sítí vysoce pravděpodobné, může to na letošním Laver Cupu vyvolat nevraživou atmosféru mezi Zverevem a hráči z domácího týmu. A to rozhodně není něco, co bychom na setkání většiny nejlepších hráčů současnosti, chtěli vidět...