J&T Banka Ostrava Open: Kvitová končí před branami finále

- Redakce

Světová desítka Petra Kvitová na domácím turnaji WTA 500 v Ostravě končí v semifinále. V souboji o postup do finále podlehla Estonce Anett Kontaveitové po setech 0:6, 4:6. Druhou finalistkou se stala přemožitelka Terezy Martincové Maria Sakkariová, která porazila nasazenou jedničku Igu Šwiatekovou.

Petra Kvitová nepředvedla v semifinále turnaje WTA v Ostravě příliš povedený výkon, když ji v souboji s Kontaveitovou hodně sráželo vysoké množství nevynucených chyb. Situaci jí neulehčila ani sama Kontaveitová, která se zbytečným chybám vyhýbala a odehrála takřka perfektní utkání.

Po prvním setu, ve kterém světová desítka utržila kanár, se její hra přeci jen výrazně zlepšila. Její riskantní tenis konečně začínal přinášet kýžené ovoce a více trefovala lajny. Rozjetá Kontaveitová ovšem svědomitě hájila svůj servis a brejkbolu čelila jen jednou.

Prosadit se přitom dokázala i na returnu, a to v páté hře, kdy obrala Kvitovou o servis čistou hrou. Pro českou hráčku se sice jednalo o jediné zaváhání ve druhé sadě, ale napravit jej nedokázala. V dlouhém devátém gemu sice odvrátila mečbol a podržela podání, ale v desáté hře, v níž nevyužila zmíněný jediný brejkbol, nakonec na Kontaveitovou recept nenašla a duel prohrála.

„Musím říct, že už od rána jsem se necítila v ideální kůži. Předchozí dva zápasy mi daly zabrat, takže mě bolelo snad celé tělo. Strašně dlouho mi trvalo, než jsem se aspoň trošku rozjela,“ uvedla po utkání Kvitová. „Byla jsem všude o kousek později, i reflexy byly pomalejší. Anett mi moc šancí nedala.“

Sakkariová vyřadila nasazenou jedničku
První finalistkou se odpoledne v Ostravě stala řecká tenistka Maria Sakkariová. V semifinálovém klání si poradila s nasazenou jedničkou Igou Šwiatekovou, kterou porazila 6:4, 7:5. Nijak ji přitom nerozhodilo ani ztracené vedení 4:2, o které v průběhu druhé sady přišla.

Semifinále dvouhry
Iga Šwiateková (POL, 6.) – Maria Sakkariová (GRE, 12.) 4:6, 5:7
Anett Kontaveitová (EST, 30.) – PETRA KVITOVÁ (10.) 6:0, 6:4

Semifinále čtyřhry
Linetteová (POL), Peraová (USA) – Christianová (USA), Routliffeová (NZL) bez boje
Hozumiová, Ninomijaová (JPN) – Mirzaová (IND), Čang (CHN) 2:6, 5:7