Moneta Pardubice Open: Bolardt s Paulsonem slaví domácí titul

- Redakce

Titul ze čtyřhry na turnaji ITF v Pardubicích zůstane doma. V sobotním finále dokázali Antonín Bolardt s Andrewem Paulsonem (na snímku) vyzrát na turnajové čtyřky Filip Duda s Adamem Pavláskem a zvítězit ve třech setech. Následovaly semifinálové zápasy dvouhry, v nichž ovšem scházelo domácí zastoupení.

Nasazené trojky Antonín Bolardt s Andrewem Paulsonem vybojovali na domácím turnaji ITF v Pardubicích titul ve čtyřhře. V sobotním finále si poradili s turnajovými čtyřkami a svými krajany Filipem Dudou a Adamem Pavláskem, které porazili 6:4, 3:6, 10:8 a vybojovali první společný titul.

Po výhře v prvním setu se Bolardtovi s Paulsonem nepovedlo ve druhém dějství dvakrát udržet servis a rozhodnout musel supertiebreak. V něm se oba páry dlouho přetahovaly cesta za vítězstvím byla zcela otevřená. V koncovce se však nasazeným trojkám povedlo uskočit do vedení 9:7 a následně zápas dotáhnout do vítězného konce.

Zatímco třiadvacetiletý Bolardt se raduje ze svého premiérového titulu mezi profesionály, Paulson už letos slaví počtvrté. Předchozí tři letošní trofeje vybojoval po boku Patrika Rikla. Z let 2019 a 2020 má na kontě ještě další dva deblové triumfy.

Semifinále dvouhry
Henri Squire (GER, 758.) – Alexander Weis (ITA, 558.) 6:4, 6:1
Eric Vanshelboim (UKR, 500.) – Filip Misolic (AUT, 461.) 4:6, 4:6

Finále čtyřhry
DUDA, PAVLÁSEK – BOLARDT, PAULSON 4:6, 6:3, 8:10