Odpoledne před zápasem? Válení v posteli a dobroty od maminky, rozplývá se Kvitová

- Michal Hladký

Petra Kvitová si závěr sezony užívá na maximum. Přestože do Ostravy přijela fyzicky vyčerpaná, tak na tamním turnaji kategorie WTA 500 podává fantastické výkony. A recept na úspěch je podle všeho zřejmý – rodinná pohoda a podpora fanoušků.

Petra Kvitová je v Ostravě jako doma, vždyť se narodila v nedalekém Bílovci. A tamní prostředí jí evidentně svědčí, po výhře 6:4 a 6:4 nad Švýcarkou Jil Teichmannovou postoupila už do semifinále.

To si zahraje poprvé od konce června, kdy se takhle daleko prokousala v německém Bad Homburgu.

Co za touhle parádní jízdou stojí?

„Každé odpoledne před zápasem trávím s rodinou, užívám si závěr sezony. Ležím ve vlastní posteli a maminka se o mě stará, vaří mi kafé a připravuje dobroty,“ rozplývala se po čtvrtfinálovém duelu Kvitová.

Kromě tohoto exkluzivního servisu se jí ale dostává dalšího privilegia, o kterém si mohou zahraniční tenistky jen nechat zdát. „Přijela jsem sem unavená, ale fanoušci mi tu pomáhají. Povzbuzují mě po každém bodu a já si toho moc vážím,“ pochvalovala si česká lvice parádní atmosféru v Ostravě.

A podporu z hlediště bude potřebovat i v sobotu, kdy ji od 15:30 čeká v zápase o postup do finále Estonka Anett Kontaveitová. S tou má kladnou bilanci, v sedmi vzájemných duelech zvítězila hned pětkrát.