FOTO: Ty a já napořád. Šafářová a Plekanec vstoupili do manželství

- Marek Bartošík

Bývalá elitní tenistka Lucie Šafářová na svých sociálních sítích ve středu večer informovala, že se provdala za hokejistu Tomáše Plekance, s nímž tvoří pár více než tři roky. Šafářová a Plekanec spolu mají dcerku Leontýnku, která se narodila v prosinci 2019.

„Ty a já napořád…,“ napsala čtyřiatřicetiletá Šafářová ke svatební fotografii na svých sociálních sítích. Stejný popisek zvolil také o čtyři roky starší Plekanec, jenž sdílel veseleji laděný snímek.

Populární Šafářové k důležitému životnímu kroku pogratulovala řada bývalých tenisových kolegyň, mezi jinými krajanky Barbora Strýcová, Andrea Sestini Hlaváčková, Iveta Benešová a Klára Koukalová, Rusky Anastasia Pavljučenkovová a Jelena Vesninová, Němky Julia Görgesová a Anna-Lena Grönefeldová, Slovenky Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková, Portoričanka Monica Puigová nebo třeba Indka Sania Mirzaová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tomáš Plekanec (@tomasplekanec)

Šafářová ve své kariéře vystoupala na páté místo žebříčku WTA ve dvouhře, ve čtyřhře byla v roce 2017 dokonce světovou jedničkou. Na kontě má vedle sedmi titulů z okruhu WTA ve dvouhře také patnáct trofejí ve čtyřhře, a to včetně pěti grandslamových triumfů (Australian Open 2015 a 2017, Roland Garros 2015 a 2017, US Open 2016). Profesionální tenis opustila po Roland Garros 2019.